14.3 C
Amposta

Un llibre recull les fotografies més representatives del fons de Ramon Borrell

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El vicepresident i conseller comarcal de Cultura, Jordi Jordan, va presidir ahir l’acte de presentació del llibre “Ramon Borrell, la crònica d’un temps”, d’Albert Curto i Laura Tienda. Una obra que forma part de la col·lecció Finestres al passat, que recull les millors fotografies del fons de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre i que edita Onada Edicions. La presentació del llibre va tenir lloc a la biblioteca Marcel·lí Domingo.

“Ramon Borrell, la crònica d’un temps”  és una selecció de les imatges més representatives del fons fotogràfic de Ramon Borrell (1869-1948), considerat el fotògraf per excel·lència durant les primeres dècades del segle XX. Concretament el llibre recopila 40 fotografies periodístiques que testimonien esdeveniments polítics, socials, festius o religiosos i que atreien gent al carrer. Així l’obra inclou fotografies de les obres de construcció del canal de l’Esquerra de l’Ebre, la visita de la infanta Isabel de Borbón, l’avarament del vapor Anita o les regates a l’Ebre que es feien a les festes de la Cinta.

Albert Curto ha explicat que Finestres al passat és una col·lecció que dignifica els fotògrafs i que, a més, les fotografies seleccionades constitueixen un document històric que ens aporta tota una sèrie d’informació i ens ajuda a comprendre el nostre passat. El de Borrell és el setè número de la col·lecció que també inclou la mirada fotogràfica de Pista Hitz, José Daufí, Gerard Vergés, Joan Sorlí, Paco Boluña i Edualdo Pedrola.

A més dels autors del llibre i el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, també va intervenir en la presentació de “Ramon Borrell, la crònica d’un temps” el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tortosa, Sisco Pepió.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -