14.3 C
Amposta

L’hospital universitari de les Terres de l’Ebre comença a ser una realitat

El passat 13 de febrer es va celebrar la primera 'Taula per l’impuls del nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre', presidida pel delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat 13 de febrer es va celebrar la primera ‘Taula per l’impuls del nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre‘, presidida pel delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó.

A la taula van assistir els directors territorials a les Terres de l’Ebre dels departaments de Salut, Ingrid Roca Burgueño, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez Fernandez i Territori, Miquel Alonso Cruelles; el rector de la URV, Josep Pallarès Marzal; l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan Farnós; la gerent territorial de l’ICS, Maria Ferré Ferraté; el president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre (CESTE), Josep M. Franquet Bernis; les diputades al Parlament de Junts, Mònica Sales de la Cruz; ERC, M. Jesús Viña Ariño i PSC, Georgina Ebrí Rodríguez i representants de la Plataforma per un nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, lamenta que no s’hagi deixat participar Junts per Tortosa de la Taula de consens per al nou Hospital.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha explicat que aquest hospital neix “amb un caràcter institucional, per generar un consens polític i social a l’entorn d’un projecte tan rellevant i necessari per a la nostra gent, protegint-lo de baralles partidistes”. Ha assegut molt satisfet de com ha anat la trobada i agraït per “l’actitud constructiva” mostrada per tots els assistents que “El nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre ha de ser un projecte de territori”, ha assegurat el delegat del Govern, satisfet de com ha anat la trobada i agraït per “l’actitud constructiva” mostrada per tots els assistents”.

La secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Maria Jesús Viña, en la seva intervenció ha manifestat que “el nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre és un projecte estratègic i de transcendència, que requereix consens i suma d’esforços de totes les institucions, entitats i agents del territori, d’aquí l’encert i la importància que sota el lideratge del Govern s’hagi creat la Taula per a l’Impuls del nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre”. Ha afirmat també que “Esquerra, des del Govern, estem impulsant inversions i actuacions en salut de gran transcendència per a les Terres de l’Ebre, que són estratègiques i ens equiparen amb la resta del país”.

Ara, també s’està treballant per incorporar els estudis de Medicina al campus de Tortosa de la URV dins l’ampliació de l’actual Hospital de Verge de la Cinta, una ampliació que ha estat precedida per la reforma de l’Àrea d’urgències de l’Hospital, i l’entrada en funcionament d’uns aparcaments provisionals que han donat resposta a una deficiència i demanda històrica. 

D’altra banda, també cal afegir totes les actuacions que s’han fet i es porten a terme per modernitzar l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, la creació de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre, i més recentment, el Pla d’ocupació de places de difícil cobertura en l’àmbit rural a l’atenció primària; el qual oferirà incentius per als metges de Medicina Familiar i Comunitària i pediatres d’aquests centres, amb un increment anual de salari d’uns 3.500 €, i també a altres professionals amb 2.000 €, entre altres mesures.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -