14.3 C
Amposta

La seu espanyola d’Amiblu, ubicada a Camarles, es converteix en la fàbrica més eficient del grup

El fabricant de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) Amiblu Pipes Spain ha obtingut el segell "Compenso" del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), convertint-se en la primera fàbrica europea de canonades de PRFV C02 neutra

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Amiblu Pipes Spain és una empresa conjunta d’Amiantit i Hobas Europe amb seu a Àustria (Klagenfurt), dedicada al disseny i subministrament de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV). A Espanya, Amiblu compta amb una planta de producció a Camarles, de 35.000 metres quadrats de superfície, en la qual treballen 200 empleats. A nivell global, Amiblu és present en 22 països i té 6 fàbriques repartides entre Espanya, Alemanya, Romania i Polònia, amb més de 1.500 treballadors.

Interior de la fàbrica Amiblu, a Camarles

En els darrers tres anys, Amiblu ha realitzat importants inversions per reduir significativament les emissions de diòxid de carboni i convertir la planta de producció de Camarles en la primera fàbrica europea de canonades de PRFV C02 neutra, és a dir, amb el 100% de les emissions de C02 compensades. Recentment, ha obtingut el segell “Compenso” i s’ha convertit en la primera fàbrica europea de canonades de PRFV C02 neutra, després de la inscripció al “Registre de petjada de carboni, compensació i projectes d’absorció de diòxid de carboni” del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO).

Xavier Arasanz, director general d’Amiblu Pipes Spain, afirma: “Estem molt orgullosos de ser la primera fàbrica de canonades de PRFV d’Europa que aconsegueix ser C02 neutra. Al llarg dels darrers tres anys, tot l’equip d’Amiblu Pipes Spain hem fet un gran esforç per canviar processos i implantar mesures per reduir l’impacte mediambiental. La nostra planta de producció de Camarles ha esdevingut la més eficient que té Amiblu a tot el món i ens sentim molt satisfets. Amb tot, necessitem que les administracions locals donin suport a la nostra producció a les obres públiques espanyoles i valorin el nostre esforç en matèria mediambiental, especialment, en un moment com l’actual, en què la gestió de l’aigua és crítica”.

Xavier Arasa Sanz, director general d’Amiblu Pipes Spain

Dades d’interès

Amiblu Pipes Spain lidera l’estratègia de transició ecològica del Grup Amiblu i és una empresa compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)
encomanats pel Pacte Mundial de Nacions Unides i manté una aposta ferma per la reducció de l’impacte mediambiental i la cura del medi ambient.
En el marc del pla “Amiblu Green 2022-2024”, Amiblu Pipes Spain lidera la implementació de mesures importants per reduir l’empremta i impulsar l’estratègia mediambiental de totes les fàbriques del Grup.

D’una banda, destaca la instal·lació de 2.000 plaques solars solars a la planta de Camarles, que generen 942.000 quilowatts pic (kWp) d’energia elèctrica a l’any, equivalents al 51% del consum energètic de la planta, i l’obtenció de la màxima certificació d’energia verda procedent de fonts netes, “Energia sostenible 100%”, que atorga la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC). D’altra banda, Amiblu ha implementat la circularitat en el sistema de producció, per poder utilitzar resines reciclades en el seu procés de fabricació i reutilitzar excedents, i ha incorporat una ECOTasa a la seva oferta comercial. A més, la companyia també disposa d’EPDs (Declaració Ambiental del Producte) per a tots els productes que fabrica, segons els estàndards europeus de certificació ambiental.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -