14.3 C
Amposta

L’exposició “La Meua Terra és de Color” tanca l’any al Museu de la Mar de l’Ebre

Entre el 30 d’octubre i el 20 de desembre el Museu de la Mar de l’Ebre acull l’exposició “La Meua Terra és de Colors” d’Emili Zaragoza

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’exposició és el resultat de la convocatòria impulsada pel Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre per a la realització d’exposicions al vestíbul del Museu. Després d’haver itinerat per diverses poblacions del territori com Amposta o Sant Jaume, ara arriba al Museu de la Mar de l’Ebre, a La Ràpita. Emili Zaragoza (@emilio_thelordsith70) neix a Barcelona el 1970. La seva passió per la fotografia la deu als seus pares. Van ser ells qui el van animar i motivar perquè fes de la fotografia una de les grans aficions de la seva vida.

La primera càmera fotogràfica, una Kodak Instamatic, li van regalar a la primera comunió. Però, la càmera Reflex dels seus pares, una Asahi Pentax, feia més bones fotografies, i de seguida va aprendre a utilitzar-la, i així poder capturar aquell precís moment que volia deixar plasmat amb una imatge.

Es va formar com a tècnic d’imatge i so a València, a l’Institut de Formació Professional Juan Comenius, i de seguida va començar la seva carrera professional en el món audiovisual. Actualment cursa estudis de grau superior de disseny i creació digitals a la UOC.

La seva trajectòria professional ha passat per la televisió d’Almeria i actualment treballa a Canal 21 Ebre, on aporta la seva visió de fotògraf per aconseguir la millor gravació, una fotografia amb moviment que plasma en cadascun dels seus treballs.

La mostra està composta per vint-i-cinc fotografies on es poden contemplar diferents indrets del Delta de l’Ebre en diferents èpoques de l’any i, per tant, amb diferents condicions meteorològiques i ambientals. Són instantànies plenes d’harmonia que reflecteixen la qualitat paisatgística del territori a través de la fotografia. Camps d’arròs en època de collita, els primers rajos de sol sortint a la costa de l’Ebre, la màgia de les llacunes del Delta. Una explosió de colors i de natura en estat pur, que ens apropa els elements naturals més singulars del nostre territori.

La intuïció ha permès que el procés de captura de les fotografies hagi estat ràpid. Però d’altres han requerit paciència per capturar el moment adequat pel que fa a llum, exposició i escenari, a més d’un treball tècnic previ i posterior per tal d’aconseguir el resultat desitjat.

L’objectiu del fotògraf ha estat aconseguir composicions interessants aprofitant els elements que proporcionen la natura i l’home. La majoria de vegades es respecta la regla dels terços encara que de tant en tant es dóna pas a l’experimentació. Els marcs naturals o artificials que el fotògraf es troba permeten afegir un major impacte visual en les imatges, tot amb el propòsit d’oferir a l’espectador la relació estreta que hi ha amb la fotografia i el paisatge. Un paisatge ric, heterogeni i divers que ens regala cada racó de les Terres de l’Ebre.

Enfront de les noves mesures determinades per les autoritats sanitàries, el Museu de la Mar de l’Ebre ha decidit substituir la inauguració de la mostra per un acte de cloenda on l’autor pugui fer una visita guiada per la seva obra. L’acte s’anunciarà durant el desenvolupament de la mostra i sempre lligat a les normatives i recomanacions del Departament de Salut.

L’exposició serà visitable a la sala d’activitats temporals del Museu de la Mar de l’Ebre fins al diumenge 20 de desembre, i l’entrada serà gratuïta.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -