14.3 C
Amposta

L’exposició itinerant “Ànima. 15 anys de la Fundació .cat” arriba a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Cultura de les Terres de l’Ebre presenta l’exposició Ànima. 15 anys de la Fundació .cat”, aquest divendres, 18 de setembre, al Palau Oliver de Boteller, seu dels Serveis Territorial del Departament. La mostra, que es presenta per primer cop a Tortosa, té l’objectiu de donar a conèixer els 15 anys d’història del domini d’Internet .cat, organitzada per la Fundació .cat i es podrà visitar fins al  30 d’octubre.

L’acte d’inauguració, que tindrà lloc a les 19 h a la seu del carrer Jaume Ferran, 4, anirà a càrrec del director territorial de Cultura, Ferran Bladé, l’alcalde de Tortosa, Meritxell Roigé, i el president de la Fundació .cat, Carles Salvadó.

“Ànima. 15 anys de la Fundació .cat” és una exposició itinerant que entre el 2020 i el 2021 podrà visitar-se a diferents localitats del territori catalanoparlant per conèixer de prop els 15 anys d’història de la Fundació .cat.

Aquesta exposició pretén ser el reflex de l’ànima de l’entitat, una ànima entesa com tot allò que uneix els catalanoparlants. Quelcom que no podem tocar, però sí que podem sentir. La nostra llengua i la nostra cultura, la nostra història i el nostre futur, tot allò que compartim com a poble i que ens connecta els uns amb els altres. Una ànima col·lectiva que ens identifica.

El recorregut de l’exposició està pensat perquè el visitant viatgi per la història de .cat i en conegui la seva principal tasca: fomentar, impulsar i facilitar l’ús del català a Internet com a eina de normalització lingüística i com a element indispensable per a seguir reforçant la cultura catalanoparlant a la Xarxa. A més a més, i a través d’un joc interactiu, el visitant podrà conèixer quina és la seva ànima digital. Una ànima somiadora, creativa, curiosa, emprenedora, intuïtiva, entusiasta… Valors que es troben també a l’ADN del domini .cat.

Davant la incertesa generada per la Covid, des de la Fundació .cat s’ha habilitat una ruta virtual per a poder visitar l’exposició. A través del web 15anys.cat l’usuari pot conèixer de ben a prop l’ànima del .cat i passejar-se interactivament per ella.

La Fundació. cat és una entitat privada, sense ànim de lucre ni filiació política que s’autofinança exclusivament mitjançant la venda del domini.cat.

DATES I HORARIS

Inauguració: divendres 18 de setembre de 2020 a les 19 h.

Dates d’obertura: del 21 de setembre al 30 d’octubre de 2020. 

Horaris d’obertura: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h. Dissabtes, diumenges i festius tancat.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -