14.3 C
Amposta

Les Cases d’Alcanar ja és una de les dotze Viles Marineres de Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Les Cases d’Alcanar ha obtingut el distintiu de Viles Marineres que atorga la Generalitat en un acte a Begur, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, van lliurar aquest nou distintiu turístic a l’alcalde, Joan Roig, acompanyat del regidor de Turisme, Jordi Monfort. Un distintiu que permetrà posicionar el nostre municipi com a destí de turisme familiar i de qualitat.

L’ACT reconeix a les Cases d’Alcanar, situat a l’extrem sud de Catalunya, per “captivar els visitants pel seu encant mariner i la tranquil·litat de les seves platges, a l’ombra de la serra del Montsià. La vila conserva la seva fisonomia d’autèntic poble mariner marcada per una façana marítima on encara es preserven les antigues cases de pescadors, juntament amb el port esportiu i pesquer. La gastronomia ha esdevingut un reclam turístic gràcies al prestigi i reconeixement de la seva cuina marinera tradicional basada en plats d’arròs del Delta de l’Ebre i peix i marisc fresc de la Badia dels Alfacs. Els tradicionals sabors mariners es poden degustar en les múltiples jornades gastronòmiques que s’hi celebren cada any”.

La nova marca Barris i Viles Marineres s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Els municipis acreditats tenen una forta personalitat marcada per aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, gastronòmic, paisatgístic, o per promoure esdeveniments al voltant de la relació entre l’home i el mar.

El batle, explica amb satisfacció que aquesta nova distinció turística del municipi “defineix a la perfecció la nostra perla marinera, el petit paradís, les Cases, apreciada arreu de Catalunya pel seu encant mariner i per la seua gastronomia de qualitat”.

El regidor de Turisme afegeix que el distintiu “ens dóna visibilitat nacional i internacional. A partir d’ara ens promocionarem a través de la xarxa comercial de turisme de la Generalitat de Catalunya, això ens permetrà reforçar el nostre posicionament com a destí turístic de poble pesquer amb gran encant que conserva l’esperit tradicional i la seua essència marinera”.

Un comitè d’experts, format per reconeguts professionals de diferents àmbits i també de l’ACT, és l’encarregat d’avaluar i validar les sol·licituds d’accés a les marques d’aquelles ciutats i pobles que compleixen els requisits per obtenir aquesta certificació.

Les altres poblacions que han obtingut el distintiu són la Ràpita, l’Ametlla de Mar, Arenys de Mar, Begur, l’Escala, Llançà, Palamós, Sant Pol de Mar, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú. A banda, s’ha donat el títol de ‘Poble amb Encant’ a Montclar i el de ‘Vila amb Caràcter’ a la Bisbal de l’Empordà.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -