14.3 C
Amposta

La 4a edició de les Jornades AproPA’T tindrà lloc al Museu de les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Museu de les Terres de l’Ebre acull aquest dissabte 23 de novembre a Amposta, la quarta edició de les jornades de formació aproPA’T, un espai de trobada entre el professorat i els professionals dels museus per promoure la generació de sinèrgies i experiències innovadores entre els diferents agents culturals i educatius del territori. Aquesta formació vol ser un altre nou pas per promoure la generació de sinergies i experiències innovadores entre els diferents agents culturals i educatius del territori i, especialment, entre els equipaments museístics i els centres d’ensenyament.

Aquest any aproPA’T  comptarà  amb  la  participació d’experts en  el camp de  la transformació educativa i de bones pràctiques dutes a terme pels centres educatius i els museus. També es realitzarà un  espai  formatiu de  creació de projectes col·laboratius entre un  centre educatiu i  un  museu a partir de  la metodologia  Desing Thinking que permet l’aprenentatge entre iguals i l’intercanvi de coneixements.

Les jornada començarà amb la participació d’experts en el camp de la transformació educativa i de bones pràctiques dutes a terme pels centres educatius i els museus. Inaugurarà la jornada el Sr. Boris Mir, professor d’educació secundària i director adjunt del programa Escola Nova 21, per parlar-nos de la necessitat de transformar l’educació i per presentar-nos diverses bones pràctiques entre institucions del territori.

Un cop finalitzada aquesta ponència i al llarg del matí es realitzaran taules dinàmiques entre els assistents i un espai de creació de projectes aproPA’T. Un total de sis tallers pensats per treballar de forma conjunta, debatre idees i donar forma a sis nous projectes que han de néixer fruit de la col·laboració entre Museus i equipaments patrimonials i centres educatius de les Terres de l’Ebre. Els tallers de creació de projectes que es realitzaran són: “A la recerca!” encapçalat pel Museu de les Terres de l’Ebre; “Patrimoni a tres bandes” pel Museu de Tortosa; #SostenibilitatIEDM” impulsat per Institut-Escola Daniel Mangrané; “Matemàtiques entre murs” liderat pel Castell de Miravet; “No tot és pauma!” pel Museu de la Pauma; “Fem visible el patrimoni per afavorir la identitat cultural de l’alumnat” per l’Escola Consol Ferré.

Jornades AproPA’T

AproPA’T és una iniciativa de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre en col·laboració amb el Departament d’Educació que té per objectiu reforçar la relació entre els museus i els centres educatius per crear projectes col·laboratius amb la finalitat de contribuir en la transformació educativa. La Jornada que es va iniciar l’any 2016 i té un caràcter anual, compta cada any amb dos seus, una les comarques de Tarragona i l’altra a les Terres de l’Ebre.

Actualment la Xarxa està formada per dotze museus de la demarcació: el Museu d’Alcover, el Museu de les Terres de l’Ebre, el Museu d’Història de Cambrils, el Museu Deu, la Vil·la Casals – Museu Pau Casals, la Fundació Apel·les Fenosa, el Museu de la Vida Rural, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de Reus Salvador Vilaseca, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu de Tortosa i el Museu de Valls.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -