14.3 C
Amposta

L’auditori Sixto Mir de La Ràpita projectarà un documental sobre el procés artístic de Miquel Paton

Posteriorment, hi haurà també una taula rodona moderada per l’historiador i periodista Josep Pitarch. Els convidats d'aquesta taula seran Judit Escurriola, Núria Gil, Ramon Rosales i Joan Rosàs, que aportaran diferents perspectives sobre la figura de Miquel Paton

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte, l’Auditori Sixto Mir de la Ràpita projectarà el documental de Josep Juan Segarra ‘Entre les terres del riu. Miquel Paton. Una mirada al Delta’. A través d’aquest curtmetratge, Segarra ens introdueix en el procés creatiu de l’artista Miquel Paton i ens ofereix la seva visió abstracta i profunda del Delta de l’Ebre, font d’inspiració constant per a l’obra del pintor.

La projecció del documental serà seguida d’una taula rodona moderada per l’historiador i periodista Josep Pitarch. Els convidats d’aquesta taula seran Judit Escurriola, Núria Gil, Ramon Rosales i Joan Rosàs, que aportaran diferents perspectives sobre la figura de Miquel Paton des de les àrees artística, docent i personal, enriquint així la comprensió de la seva trajectòria artística.

Miquel Paton, pintor tortosí establert a La Ràpita, va organitzar l’any 2008 un certamen d’art jove a la Ràpita, al qual va convidar Josep Juan Segarra. Durant aquest esdeveniment, Segarra va presentar un documental i una exposició fotogràfica. Va ser en aquest moment quan Miquel va proposar a Segarra la realització d’un documental sobre el seu procés creatiu, i gràcies al suport de l’Ajuntament rapitenc van poder tirar-ho endavant. Aquest documental, que es projectarà dissabte, ha estat remasteritzat el 2022 pel fotògraf Josep Forné, incluint un document important, que aprofundeix en la singular abstracció geomètrica del pintor. Miquel Paton va morir el 30 d’abril de 2021, però el seu llegat artístic i la seva influència continuen vius a través d’aquesta obra audiovisual.

El docuretrat de Segarra sobre el procés creatiu de Paton, forma part d’una sèrie de 15 documentals que ha fet l’artista.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -