14.3 C
Amposta

L’artista Mari Chordà, la primera ampostina a rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’artista ampostina Mari Chordà Recasens ha rebut aquest dilluns la Creu de Sant Jordi 2022. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi 20 persones, entre les quals hi ha Mari Chordà, i 10 entitats. Podeu consultar la llista sencera aquí. L’acte de lliurament s’ha celebrat al Teatre Monumental de Mataró.

Chordà ha rebut aquest distingit guardó per la seua extensa singladura en diverses disciplines artístiques com ara l’art, la poesia, la pintura i l’escriptura. El seu treball en aquests camps és indestriable de l’activisme feminista, del qual és una pionera i referent històrica. Les seues obres revelen un interès permanent per fer valdre l’expressió visual de la sexualitat femenina lliure, l’experiència de la maternitat i el compromís en la reivindicació de la igualtat de drets per a les dones i col·lectius LGTBI. Vinculada a l’espai Ca la Dona, el 2015 va exposar a la Tate Modern de Londres i el 2021 a la galeria Mayoral de Barcelona i París.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha felicitat Chordà per aquest guardó a través de les xarxes socials: “Ser alcalde i representar a la nostra ciutat és sempre un orgull, però quan assisteixo a actes com el d’avui, l’orgull es multiplica. Una gran dona ebrenca, l’ampostina Mari Chordà, ha rebut avui la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya de la mà del president de la Generalitat i la consellera de Cultura, sent la primera ampostina a rebre-la. Al costat d’altres dones, homes i entitats que amb la seva trajectòria han fet gran el país i ens situen com un referent al món”.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -