14.3 C
Amposta

L’AP-7 comença a desdibuixar-se a l’Ebre amb la desaparició dels peatges a l’Aldea

El moviment veïnal celebra la fita i destaca "la seguretat" que garanteix una via ràpida gratuïta per al territori

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’autopista de pagament comença a desdibuixar-se aquest dilluns a les Terres de l’Ebre i cinc mesos després de la seva gratuïtat, és una mica més història del passat. Carreteres de l’Estat ha començat a treure les marquesines dels antics peatges de l’AP-7, on no es paga des del passat 1 de gener. La primera demolició s’ha fet a la sortida 40, la de Tortosa-l’Aldea, al Baix Ebre, i dimecres es farà també a Cambrils, al Baix Camp. Les màquines ja han derruït una part de la marquesina i diversos camions s’enduen el ferro de la infraestructura. Aquestes obres obliguen a mantenir restringit l’accés i les sortides a l’AP-7 per l’Aldea fins a la nit.

Des del moviment veïnal AP-7 gratuïta, han celebrat la fita. El portaveu de l’entitat, Llorenç Navarro, ha destacat que amb les obres d’aquest dilluns “es normalitzi” que aquesta carretera, pagada durant gairebé cinquanta anys, sigui per fi una via ràpida gratuïta. “Ha arribat el moment que es visualitzi com una autovia i que la gent s’oblidi de tornar a pagar mai més. Ara el més important són les vides humanes i la seguretat que dona l’AP-7”, ha assenyalat. Amb l’N-340 descongestionada i amb un tram de l’AP-7 alliberada, el moviment veïnal insisteix que mantindran la lluita perquè la gratuïtat es completi fins a la Jonquera i no es renovi cap altra concessió, tampoc a l’A-2 enter el Vendrell i Saragossa.

Navarro insisteix a les administracions a deixar de concedir el manteniment i la construcció de les infraestructures a l’Estat a empreses que en fan grans negocis, “amb factures pagades amb vides humanes”.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -