14.3 C
Amposta

L’ampostí Jordi Príncep, nou president de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’ampostí Jordi Príncep, director de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, va ser nomenat president de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya el passat 17 de desembre en una Assemblea General Extraordinària on també es va votar la nova junta formada per Jessica Arpin, Verónica Capozzoli, Pablo Domichovsky, William Giribaldi, Sergio López, Judith Obach i Jordi Príncep. En una entrevista amb l’ACN, Príncep afirma que tenen la missió de “dignificar” el sector del circ, així com diagnosticar i valorar el primer pla d’impuls del circ per definir si n’hi ha d’haver un segon i “seguir acompanyant els processos de descentralització i de democratització de l’accés al circ arreu del territori”. També demana al Departament de Cultura generar projectes de política cultural pública envers el circ.

Imagina Ràdio va fer-li una entrevista al mes de juny, la podeu recuperar aquí.

El president de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya assenyala que tenen com a missió “dignificar totes les dimensions de les arts del circ”, és a dir, els professionals, institucions, escoles i entitats que “són molt diverses i creatives, i que requereixen molts recursos i estructura”. Apunta que això passa per analitzar i acompanyar tots els processos, agents i les persones que formen part del sector i “guanyar en creativitat, innovació, internacionalització i en propostes de major qualitat artística”.

Què ens proposem?, pregunta el president de l’Associació. Entre els objectius hi ha diagnosticar i valorar el primer pla d’impuls del circ per definir si hi ha d’haver un segon pla d’impuls i “seguir acompanyant els processos de descentralització i de democratització de l’accés a les arts del circ arreu del territori”.

Príncep també apunta que un altre objectiu és respondre de manera legal i jurídica als reptes en l’exercici de la professió com l’Estatut de l’Artista, els plans de política cultural pública, les normatives de seguretat i infraestructures i estructures al circ, i l’impacte de la digitalització en els procés de creació.

En aquest context, Príncep demana al Departament de Cultura generar “projectes de política cultural pública envers el circ o des del circ, que donin resposta a la necessitat d’accés a la cultura i a la creació contemporània”. Defensa que sigui una aposta estratègica de “llarga durada i decidia” i que camini sobre dos eixos: “el suport a la iniciativa privada i generar i sostenir projectes públics, dotant-los dels recursos necessaris més enllà del curt termini pressupostari d’un any”.

Més del 90%

Príncep explica que l’Associació representa més d’un 90% de les persones que es dediquen a les arts del circ de Catalunya. Assegura que ser president de l’APCC no significa tenir més capacitat ni poder de decisió que els altres, sinó que des de la junta treballen en comissions i són un equip, afirma.

La junta compta amb Jordi Príncep com a president, William Giribaldi com a vicepresident, Pablo Domichosky com a secretari, i Judith Obach, com a tresorera.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -