14.3 C
Amposta

Investiguen un veí de l’Aldea per delictes de maltractament animal

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Agents de la Guàrdia Civil han pres declaració com a investigat a un veí de l’Aldea, com a presumpte autor de diversos delictes de maltractament animal, en haver desatès animals de la seua propietat, alguns dels quals fins i tot van necessitar atenció veterinària urgent.

Els fets es remunten a l’estiu, quan els agents del SEPRONA van tenir coneixement de l’existència de diversos gossos de caça que es trobaven en condicions insalubres a una finca particular del terme municipal de l’Aldea.

Un cop localitzada la finca es va descobrir una instal·lació, que albergava fins a 17 gossos de caça, que no complia els nivells mínims exigits pel benestar dels animals, amb alimentació insuficient i inadequada, escassetat d’aigua, bruta i amb insectes, a més mancant d’elements de protecció davant d’inclemències meteorològiques.

Després de localitzar el propietari, el van informar sobre la situació dels animals, oferint-li la possibilitat de cessió a alguna protectora per procurar-los acollida, adopció o per contra, comprometre’s a esmenar les deficiències que presentaven tant els animals com les instal·lacions que els acollia.

Després de deixar passar un temps prudencial al propietari, a principi de setmana, es va realitzar nova inspecció, comprovant com continuaven en la mateixa situació, tant els animals, com les instal·lacions i, fins i tot, en faltava algun. Els agents van procedir a la presa de declaració en qualitat d’investigat a l’amo dels gossos per un presumpte delicte de maltractament animal, sent traslladats els cànids afectats a una protectora d’animals concertada amb l’Ajuntament de l’Aldea.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -