14.3 C
Amposta

L’Ampolla congela els tributs municipals per a l’any 2023

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de l’Ampolla congelarà els impostos i les taxes municipals per a l’any 2023 i mantindrà totes les bonificacions i reduccions aplicades darrerament. El govern local ha decidit no augmentar la pressió fiscal sobre la ciutadania, tenint en compte les elevades xifres en les quals se situa la inflació.

En el marc de la transició energètica, recentment s’ha aprovat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre béns immobles i la taxa de l’ordenança fiscal sobre l’ICIO amb relació als sistemes d’aprofitament tèrmic i plaques solars, amb l’objectiu de promoure l’ús d’energia neta entre la ciutadania.

Concretament, la modificació de la taxa de l’IBI consisteix en una bonificació d’un 30% durant quatre anys per a tots aquells habitatges i locals comercials que optin per la instal·lació d’aquests sistemes per tal d’abastir-se d’energia renovable. Les comunitats de veïns que optin per aquestes instal·lacions per cobrir les necessitats de les zones comunes tindran una bonificació del 3% per a cada veí de la comunitat. Pel que fa a l’ICIO, es bonificarà el 95% de la taxa que grava el permís d’obres (ICIO) per a fer la instal·lació d’aquests elements.

“Som conscients que l’increment de costos que estem vivint també afectarà l’administració local, però volem estar al costat de la ciutadania i per això creiem que la millor decisió és no incrementar la pressió fiscal als veïns i veïnes de l’Ampolla, ja que la situació econòmica de moltes famílies pot ser complicada”, explica Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla. A més a més, des de l’Equip de Govern asseguren que continuen “apostant per les energies renovables i volem premiar a aquells ciutadans i ciutadanes que optin per aquests sistemes, per aquest motiu també hem aplicat bonificacions a tothom qui aposti per instal·lacions que produeixin energia neta”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -