14.3 C
Amposta

L’Ajuntament de Deltebre i la Universitat Rovira i Virgili  enceten una nova edició del curs Dones, Salut i Educació 

Enguany serà la divuitena edició d’aquest curs d’extensió universitària que té com a  objectiu donar a conèixer des d’una perspectiva científica i de gènere temes relacionats amb els  feminismes, la promoció de la salut i l’educació

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

El Centre Cultural del Delta ha acollit, aquesta tarda de divendres, l’estrena del curs Dones, Salut  i Educació, el qual s’impulsa conjuntament des de l’Ajuntament de Deltebre i la Universitat Rovira  i Virgili. Enguany serà la divuitena edició d’aquest curs d’extensió universitària que té com a  objectiu donar a conèixer des d’una perspectiva científica i de gènere temes relacionats amb els  feminismes, la promoció de la salut i l’educació.  

La inauguració ha estat a càrrec de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, la regidora de Foment  Cultural, Igualtat i Tinença d’Animals, Eva Marin, la sotsdirectora del campus Terres de l’Ebre de  la URV, Georgina Casanova, i la directora del curs, Rosa Queral. Després de la inauguració s’ha  dut a terme la conferència inaugural: La parla del Delta i els balls parlats, a càrrec de Pere Navarro,  professor de Filologia Catalana de la URV.  

“Dones, Salut i Educació és un curs de referència al nostre municipi, que ens genera orgull poder lo dur a terme, i que, més enllà d’aprofundir sobre qüestions d’actualitat o sobre qüestions que ens  afecten diàriament, també ens permet descobrir una mirada femenina que ha estat massa temps  silenciada i que és clau per a entendre el desenvolupament de la nostra societat”, ha ressaltat  l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el marc de la inauguració del curs. 

En la mateixa línia, la regidora de Foment Cultural, Igualtat i Tinença d’Animals, Eva Marin, ha  explicat que “durant tots aquests anys aquest curs ha contribuït a la formació i a la dinamització  social, però també a la participació i al debat per una societat més sana i igualitària”. 

El curs, que actualment compta amb 25 persones inscrites, està format per 11 sessions, comptant  la conferència inaugural i la cloenda, i tractarà qüestions com, per exemple, la depressió, el dol,  l’ús dels dispositius mòbils, el lideratge femení, l’ecologisme o la maçoneria. En tot cas, cal  destacar que una de les ponències la durà a terme l’exconsellera d’Interior i de Justícia de la  Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura.  

La directora del curs, Rosa Queral, ha afirmat que “enguany el curs assoleix la seva majoria d’edat  amb una programació que, a banda de recollir les aportacions de l’alumnat, també inclou algunes  qüestions analitzades durant els primers anys d’aquest curs amb l’objectiu de veure l’evolució de  la temàtica i com aquesta, malgrat el temps transcorregut, continua tenint vigència”.  

Finalment, la sotsdirectora del campus URV a les Terres de l’Ebre, Georgina Casanova, ha conclòs  estenent a la mà “a continuar col·laborant amb aquesta iniciativa, però també amb altres accions  formadores que ajudin a projectar la universitat al territori”. 

La divuitena edició de Dones, Salut i Educació compta amb el suport de la Generalitat de  Catalunya, ADAS, AFIDE, l’Associació Local de la Dona de La Cava, l’Associació de Dones de  Deltebre, F de Figa, i dels centres educatius del municipi de Deltebre.  

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -