14.3 C
Amposta

La Via Verda de la Val de Zafán incrementa un 25% els usuaris al tram del Baix Ebre

Els tres comptadors al tram de l'antiga via de la Val de Zafán registren el pas de 325.000 vianants i ciclistes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Camí Natural Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 324.554  usuaris al tram del Baix Ebre, entre l’1 de gener i el 30 de setembre, un 25% més  que durant el mateix període del 2020, amb una mitjana diària de 1.189 vianants i  ciclistes. Les dades dels comptadors instal·lats pel Consell Comarcal del Baix Ebre a 

Benifallet, Aldover i Tortosa constaten un increment d’usuaris en aquests tres  punts, així com un augment tant de vianants, amb un total de 156.933 (un 27% més), com de ciclistes, que han arribat a 167.621 (un 22,5% més).  

El Consell calcula que unes 1.200 persones al dia de mitjana utilitzen algun dels trams de la via verda on el passat 2019 es van instal·lar comptadors. Ho fan, preferentment, de dissabte a diumenge i en horaris com de nou del matí a dotze del migdia i de cinc a set de la tarda. El rècord va ser el passat 2 d’abril, setmana santa, amb 1.483 usuaris al comptador de Tortosa i 1.357 a Benifallet -1.128 en bicicleta-.

El creixement de les xifres per segon any consecutiu s’explica, segons el president del Consell del Baix Ebre, Xavier Faura, pel canvi d’hàbits turístics que ha impulsat la pandèmia. “La covid-19 ha fet canviar la manera de fer turisme: en lloc de buscar massificació, la gent ha buscat un turisme més natural, ecològic i més sa. La via verda respon a aquestes característiques. Entenem que la pandèmia ha servit per donar-nos a conèixer més enllà de les fronteres ebrenques i hem de treballar per consolidar-ho efectivament,”, ha apuntat.

L’ens creu que l’actiu encara té marge decreixement pel que fa a capacitat d’atracció turística com a “pol d’atracció” alternatiu al turisme de costa i oferta de turisme actiu de l’interior. L’objectiu és millorar aquest posicionament i trencar l’estacionalitat és l’objectiu per poder generar activitat econòmica i ocupació al llarg de l’any.

Redacció- Ll. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -