14.3 C
Amposta

La UGT per un nou hospital a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ja fa mesos que ha tornat a créixer el debat sobre si cal un nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre, debat alimentat per la proposta del Departament de salut de fer créixer l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta amb una ampliació valorada en molts milions d’euros, incrementats posteriorment per la necessitat de traslladar el dipòsit municipal d’abastament d’aigua potable a Tortosa, operació necessària d’acord amb les obres previstes.

En aquest moment, i per primera vegada, el govern de la Generalitat sembla que es planteja la possibilitat de la construcció d’un nou hospital vistos els increments de costos, entre d’altres havent tingut en compte als diferents actors del territori, entre els quals es troba la UGT de les Terres de l’Ebre, que portem reclamant de fa temps la inconveniència d’una reforma de l’HTVC com la prevista.

Les raons han estat sobradament exposades, però potser és convenient recordar-les. Sigui quina sigui la faraònica actuació que s’acabés fent, el problema de l’encaixonament hi continuaria estant, i impossibilitaria un futur creixement. Recordem també que traslladar el dipòsit d’aigua comportaria un augment del pressupost gens desdenyable. Hem de ser conscients de la quantitat de diners que es gastarien abans no es comencés a destinar-los realment a l’objectiu final de la reforma. Creiem que els responsables ho saben i per això s’han obert ara a plantejar-se una altra opció. Sentit comú, es diu.

A les raons ja exposades sobradament i que considerem que fan inviable que l’hospital de referència de les Terres de l’Ebre continuï estant ubicat al lloc actual hi hauríem d’afegir si algú s’imagina com seria el trànsit cap aquest centre de salut durant les obres del mateix hospital i de trasllat del dipòsit d’aigua? Camions amunt i avall contínuament carregats amb material amunt i avall?

En aquests moments l’accés a HTVC ja és prou complicat, però, algun ciutadà del territori voldria que ell mateix o un seu familiar, si tingués una urgència mèdica, hagués de sortejar, a més dels obstacles habituals, el trànsit pesat que les obres comportarien?

Per tant, ara el territori el que necessita clarament és l’aposta per un nou hospital i aquí és on la classe política i les polítiques fetes des del territori han d’estar a l’altura, i que les ciutadanes i els ciutadans no comencem a contemplar un mercadeig per la idoneïtat de la seva ubicació.

Necessitem un hospital de futur, de gestió 100% pública i que atengui les necessitats i especials característiques de les Terres de l’Ebre. Hem de pensar que tenim una població més envellida que la mitjana de Catalunya, un 23% de persones més grans de 65 anys davant del 19% de mitjana, i que aquest fet fa que aquestes persones necessiten un hospital modern, adequat i accessible que les pugui atendre. En aquest moment, un 54% de l’atenció sanitària hospitalària al nostre territori es fa directament des de l’Institut Català de la Salut, i així ha de continuar sent.

Valentí Marín Rifà, secretari General de la UGT de les Terres de l’Ebre

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -