14.3 C
Amposta

La Terra Alta treballa per unificar la gestió de l’accés a les zones de bany dels espais naturals

L’objectiu és el d’assegurar la preservació dels principals atractius turístics naturals de la comarca i contribuir a la millora mediambiental

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal de la Terra Alta i els consistoris de diferents municipis terraltins han iniciat un seguit de trobades per impulsar la gestió i regulació de l’accés a les zones de bany d’espais naturals de la comarca, com ara els Estrets, les Olles, la Fontcalda o el Toll del Vidre.

Degut a la situació de postpandèmia, la gent està redescobrint el turisme de proximitat i la necessitat de connectar amb espais oberts i naturals. Arran d’aquest fet, les zones de bany ubicades en espais d’entorns naturals s’han massificat fins al punt de comprometre l’equilibri i conservació d’aquests indrets.

Per aquest motiu, el passat 17 de juny, Jordi Martin, alcalde d’Horta de Sant Joan; Joan Josep Malràs, alcalde de Prat de Comte; Josep Montoya, regidor de l’ajuntament de Bot; Albert Julià, tècnic de l’Oficina de Turisme de Gandesa; Antoni Curcó, director del Parc Natural dels Ports, i Josep Maria Forcadell, tècnic del Parc Natural dels Ports, es van reunir amb Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, i amb Ilda Vico, tècnica de suport al teixit turístic del projecte Treball a les 7 Comarques de l’ens comarcal, per tractar la situació de massificació que viuen, especialment a l’estiu, les zones de bany dels espais naturals ubicats als respectius municipis.

Durant la reunió, tots els implicats van mostrar la seva conformitat per impulsar la regulació dels accessos a aquests espais, seguint el model d’altres territoris que fa temps que ho porten a terme, així com el compromís de realitzar-ne una gestió unificada, malgrat la complexitat d’alguns espais que compten amb accessos per més d’un municipi.

De fet, l’any passat Arnes ja va començar a regular l’accés a les zones de bany dels rius Estrets i Algars, als Ports, i, enguany, Horta de Sant Joan ja ha manifestat la seva intenció d’iniciar-la també a la zona dels Estrets.

Aquest any, a més, es considera necessari fer extensiva aquesta regulació a altres municipis, com ara Bot, Prat de Comte i Gandesa per treballar conjuntament i sota les mateixes directrius per aconseguir un mateix objectiu: una gestió dels espais de bany, que al territori són de gran riquesa i fragilitat, a més de ser també un dels principals atractius turístics que s’han de preservar i conservar.

La reunió, celebrada la setmana passada, segueix la línia de les trobades iniciades l’any passat amb diferents entitats implicades en la regulació dels accessos a aquestes zones i en les quals el Consell Comarcal exerceix un paper de mediador. Aquesta darrera, però, s’ha convertit en el punt de partida per definir una estratègia única en la gestió i protecció dels espais de naturals de la Terra Alta amb la intenció que serveixi per contribuir a la millora de l’experiència turística i a la protecció mediambiental.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -