14.3 C
Amposta

Jordi Bosch, director del Campus Actiesport: “Al nostre territori els canvis arriben sempre més tard”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Ja ha arribat l’estiu i amb el bon temps i la calor també han arribat els campus d’estiu, una de les les activitats més esperades pels més petits de la família. A les Terres de l’Ebre n’hi ha uns quants repartits pel territori, però avui ens centrarem en un: el Campus Actiesport.

Per això, la redacció d’Imagina Ràdio hem parlat amb Jordi Bosch Lopez, el seu director:

– Com definiries el vostre projecte?

Els Campus Actiesport estan pensats i planificats per fer de l’estiu una període de desconnexió per als infants, sense deixar de banda el treball de valors, educació, convivència i benestar físic i emocional. Les activitats que realitzem son molt diverses i dinàmiques, de tal forma que, tot i que alguns campus es realitzen durant tot l’estiu, inclús alguns a jornada completa (matí i tarda) els nens i nenes no tinguin ni una estona per avorrir-se. El que intentem és que els nens marxin del campus cada dia amb ganes de tornar l’endemà i que surtin sempre amb plena satisfacció i felicitat.

– Com va sorgir la idea?

Des de ben petits, els 2 gerents de l’empresa Actiesport, hem sigut usuaris de campus d’estiu. Un cop es va acabar l’etapa com a usuaris, ens vam incorporar com a monitors al sector. Sempre hem compartit una mateixa idea, donar als infants aquelles propostes que més ens agradaven a nosaltres i que millor ens feien passar els estius. Així doncs, amb l’objectiu de donar valor a les activitats d’aquest sector, l’any 2013 va néixer el projecte Actiesport, una empresa dedicada a la gestió d’activitats esportives, educatives i de lleure amb un eix central dedicat a la gestió d’activitats extraescolars durant el curs escolar i la gestió de campus d’estiu durant la temporada d’estiu principalment, tot i que també durant els dies laborables no lectius de Nadal i Setmana Santa.

Foto: Cedida

– Heu tingut bona acollida?

Al principi, al ser pioners al nostre territori com empresa que gestionava aquest tipus d’activitats, ens vam inspirar en empreses d’altres ciutats que tenien molt bona acollida i, de fet, eren i són el motor de les activitats de lleure en escoles i administracions en general. Poc a poc Actiesport va anar creixent i hem anat ampliant la nostra oferta des del sud de les Terres de l’Ebre fins al nord del Camp de Tarragona. Sempre hem tingut bona acollida per part de les famílies i això és el que ens ha fet seguir durant gairebé 10 anys d’activitat. Sempre tenim en ment les entitats i persones que des d’un principi van confiar amb el nostre projecte ja que sense aquelles famílies, no estaríem on estem avui. També cal remarcar el fet que ens ha sorprès aquests darrers 2 anys i és que, tot i les incerteses i parades d’activitat a causa del COVID, hem registrat els estius amb més participació de la història d’Actiesport.

– Com s’organitza un campus així?

Els campus els comencem a organitzar a partir de finals de gener o principis de febrer. És quan comencem a fer la posada en marxa i ens reunim amb les entitats per fer la proposta, sobretot quan aquesta va dirigida als ajuntaments, que hem d’anar amb una mica més de temps per temes de protocols en la majoria dels casos. A partir del mes de maig aproximadament, ja es solen enviar les inscripcions, planifiquem les activitats de forma general, parlem amb els col·laboradors per fer activitats extraordinàries, etc. Durant el mes de juny, es fa la selecció de personal que, molts cops són els mateixos monitors/es dels anys anteriors, ja sigui monitors titulats com monitors que han fet les pràctiques amb nosaltres. Un cop està feta la planificació i tenim les inscripcions, és quan es fan els grups per edats i, normalment, a partir de finals de juny s’inicien les activitats que solen durar fins a l’agost o, en alguns casos, principis de setembre.

– Que és el que més satisfacció vos dona de la vostra feina?

Un dels nostres principals objectius és arribar al major nombre d’infants de tot el territori. Entenem que l’accessibilitat a aquests tipus d’activitat ha de ser el més fàcil possible i que la part econòmica és una de les barreres més grans que es poden trobar algunes famílies. Per això Actiesport oferim uns preus molt ajustats de tal manera que gairebé tothom pugui accedir a les nostres activitats, tant les d’estiu com les extraescolars durant el curs, sense perdre totes les garanties per fer unes activitats de qualitat i amb totes les mesures legals cobertes.

Això és una de les principals coses que ens satisfan més, veure gaudir a un gran grup de nens i nenes de les activitats que proposem i, a la vegada, veure com els monitors i monitores també gaudeixen d’aquestes activitats de forma conjunta.

A més, fent una mirada global des que vam iniciar aquest projecte, estem molt satisfets del que hem aconseguit aportant el nostre granet de sorra amb la professionalització d’aquests serveis a les nostres terres, a diferència d’abans que era una gestió més d’anar per casa.

Foto: Cedida

– Creieu que falten campus infantils al nostre territori?

Cada cop l’oferta de campus d’estiu ha anat creixent, hi ha més entitats, clubs, particulars o empreses que ofereixen serveis durant l’estiu. Tot i això, hem de tindre en consideració que aquesta tasca requereix de molta responsabilitat i és necessària una bona gestió, amb tot el que comporta una bona execució del servei: selecció i contractació de personal, contractació de les assegurances pertinents, realització de tots els protocols establerts, planificació i execució de les activitats i tot allò que garanteixi una activitat completament segura i atractiva per als infants i les famílies en general.

– Quines mancances creus que tenim en aquest sentit? 

Hem de tenir en compte que al nostre territori els canvis arriben sempre més tard. En aquest sector, ha passat el mateix. Nosaltres vam decidir engegar aquest projecte precisament perquè el sector, en concret el monitoratge, no estava gaire regulat a diferència d’altres ciutats més grans com Tarragona, Castelló o Barcelona, i qualsevol persona feia de monitor d’extraescolars o de casals, molts cops sense cap tipus de contracte laboral, ni cap titulació ni, en molts casos, planificació d’activitats. A poc a poc això ha anat canviant, tot i que encara hi ha col·lectius que no tenen en compte aquests aspectes tant importants i que, tot i que haurien de ser conscients de la responsabilitat que comporta treballar en infants, prefereixen seguir treballant sense regularitzar-ho inclús, en molts d’aquests casos, sense contractar al personal o fent males pràctiques.  La tasca que ens toca fer a tots els professionals d’aquest sector és la d’anar transmetent el valor real que tenen aquests tipus d’activitats.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -