14.3 C
Amposta

La ruta Transeines s’aturarà a quatre municipis ebrencs per lluitar contra les addiccions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El centre Eines, un centre d’atenció a les drogodependències a Sant Cugat del Vallès i Osona, està duent a terme el projecte Transeines. Es tracta d’una caminada que pretén fer la volta a Catalunya amb l’objectiu de prevenir les addicions amb xerrades a cada municipi on s’atura, al mateix moment que treballa en la recuperació de les persones que participen en l’activitat. Enguany passa per l’Ampolla, Santa Bàrbara, Tortosa i Alcanar, entre altres municipis catalans. La Transeines va començar el 25 d’agost a Pont de Suert i aquest dimarts al matí ha sortit de l’Ampolla per arribar aquesta tarda a Tortosa. El dia 21 arribarà a Santa Bàrbara i el dijous dia 22 arribarà a l’últim municipi, a Alcanar.

En la Transeines 2022 cada participant tindrà un diari on haurà d’escriure cada dia sobre un valor concret. Àlex Florensa, director del centre, ho considera la part més important del viatge, juntament amb les xerrades a cada localitat, que pretenen conscienciar sobre la malaltia de l’addicció. “Per a molta gent no és una malaltia sinó que som viciosos, som mala gent i no és això: som malalts mentals, tenim una malaltia mental, però és una malaltia mental que es pot treballar i podem arribar ser gent normal”.

L’activitat té molt bona acollida per part dels pacients del centre i enguany hi participen deu persones, una de les quals repeteix d’altres anys, però ho fa ara com a addicte rehabilitat que forma part de l’organització.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -