14.3 C
Amposta

El CAT activa el pla d’emergència per sequera

La situació actual és de prealerta, s’ha activat el pla d’emergència pel baix nivell sostingut en el temps del pantà de Mequinensa i alhora fer un seguiment més exhaustiu dels indicadors de l’episodi continuat de sequera

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns 19 de setembre el Consorci d’Aigües de Tarragona ha creat el comitè d’emergència de sequera per informar de la situació actual, una mesura que contempla el pla d’emergència activat.

L’òrgan està format per personal tècnic del propi CAT, així com pels ajuntaments i les indústries consorciades amb un major consum, el cap d’oficina de planificació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i el director de l’ACA, així com el director de l’àrea d’abastament del mateix organisme.

En la reunió celebrada telemàticament s’ha informat que la situació actual és de prealerta. Els nivells del pantà de Mequinensa han mantingut un volum d’emmagatzematge inferior als llindars marcats al pla durant dos mesos i de manera sostinguda, motiu pel qual el CAT ha d’activar el seu pla d’emergència de sequera i fer una avaluació i anàlisi més exhaustiva dels indicadors hidrològics, així com donar a conèixer la situació a les institucions a través d’una campanya informativa. D’altra banda, també es continuaran comprovant possibles recursos alternatius en cas de necessitat.

El president del CAT, Joan Alginet, ha presidit la creació del comitè de sequera i ha explicat que l’activació del pla no contempla restriccions als usuaris ni té cap afectació en l’explotació i el servei que ofereix el Consorci. Tot i això, assegura que “la situació actual és de prealerta, hem d’estar atents als indicadors hidrològics i a la seva evolució. Vull aprofitar per donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania pel que fa al subministrament d’aigua, però també els demano un esforç en l’ús responsable i sostenible de l’aigua”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -