14.3 C
Amposta

La rehabilitació de l’església de Poble Nou del Delta ja serà una realitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament d’Amposta, el Bisbat de Tortosa i la Diputació de Tarragona signaran un nou conveni per dur a terme l’actuació, en la que s’invertiran més de 200.000 euros i que permetrà reobrir el temple després de tres anys.

L’Ajuntament emprendrà la rehabilitació de l’església de Poble Nou del Delta, un temple construït el 1956 que està tancat des de fa tres anys per greus problemes estructurals, amb amenaça d’esfondrament. L’Ajuntament d’Amposta signarà un conveni amb el Bisbat, propietari del temple, i la Diputació de Tarragona per fer-se càrrec conjuntament de l’actuació, en la que es preveuen invertir més de 200.000 euros.

L’any 2014 ja es va dur a terme una primera fase d’obres, en la que es va rehabilitar l’icònic campanar de l’església. Ara, les obres d’aquesta segona fase suposen l’arranjament integral del temple, i no només de la teulada com es preveia en un primer moment.

Es preveia adjudicar les obres del mes de setembre de 2018, perquè estiguin enllestides de cara aquest estiu, però finalment s’ha endarrerit i la signatura de l’acord serà el proper divendres 26 de juliol a les 11.30 h a l’església del Poble Nou del Delta. Es preveu reforçar les estructures, noves instal·lacions i enllumenat, arrebossat i pintura, a més d’adequar un sistema de càmeres de ventilació, per tal d’evitar els efectes nocius de les humitats. També s’aprofitarà per retocar algunes parts del campanar, que no van quedar del tot arranjades en la primera fase de les obres.

D’aquesta manera es podran tornar a celebrar misses, cerimònies i també enterraments al nucli de Poble Nou. I és que ara, en cas de defunció, els veïns s’han de desplaçar a la Ràpita o a Amposta per a fer la missa, abans de poder enterrar el seu familiar al cementiri del poble.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -