14.3 C
Amposta

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre es prepara per a un rebrot de coronavirus a la tardor

Salut realitzarà a tots els professionals sanitaris de les Terres de l'Ebre tests serològics per elaborar el mapa d'immunitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha comparegut aquest dilluns al matí davant dels mitjans de comunicació per explicar l’entrada a la fase 3 del territori. Lleixà ha començat anunciant una novetat esperada per a molta gent com és la flexibilització de la mobilitat entre les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, dos territoris limítrofs i en fase 3. Malgrat això, la gerent ha informat que encara no es permet aquesta mobilitat entre comunitats autònomes i que, per tant, la població dels municipis que delimiten amb altres comunicats com l’Aragó i el País Valencià encara no s’hi poden desplaçar.

La fase 3 porta novetats a les residències i als centres sociosanitaris, ja que a partir d’ara es permeten activitats grupals, rehabilitació, sessions d’estimulació cognitiva, entre d’altres, però sempre en grups de 6 persones i mantenint sempre les distàncies i mesures higièniques. A més, es permeten sortides a l’exterior d’una hora supervisades pels professionals sanitaris o familiars. Les visites continuen restringides però es permet visitar a l’usuari a tres persones del seu entorn, malgrat això, continuaran duent-se a terme a l’exterior, amb cita prèvia i amb les mesures de seguretat establertes. L’Hospital Comarcal d’Amposta recupera l’activitat de les operacions les 24 hores del dia.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha elaborat un document tècnic que situa un repunt de contagis de la Covid-19 que es podria començar a notar a l’octubre. El pic màxim arribaria durant les últimes setmanes d’aquest any i les primeres del que ve. Segons confirma el Departament de Salut, aquest és el pitjor escenari que es contempla. El rebrot es podria allargar fins a l’abril. Com a part positiva, aquesta segona onada tindria la meitat d’intensitat del virus que l’actual. La Regió Sanitària Terres de l’Ebre s’està preparant per a aquest rebrot i s’estan realitzant i posant a punt tots els plans de contingència per si succeeix. Els centres sanitaris ebrencs es preparen perquè les activitats i els serveis es vegin afectats el menys possible.

El Departament de Salut impulsarà diversos estudis per elaborar el mapa d’immunitat a la Covid-19 de la població catalana. Es faran més d’un milió de tests serològics per monitorar l’evolució de l’epidèmia i conèixer les diferències existents entre territoris, edats i professions. Els tests serviran per analitzar la situació immunològica del total de 170.000 professionals sanitaris del territori, així com altres professionals essencials com bombers o cossos policials, i persones que van ser diagnosticades com a possible cas de Covid-19 sense prova PCR.

A les Terres de l’Ebre ja s’han realitzat alguns tests d’aquest tipus i es preveu que es realitzi a tots els professionals sanitaris, també del SEM i de l’àmbit residencial. El projecte d’avaluació de l’estat immunitari dels professionals de la salut i permetrà saber el percentatge de personal sanitari de Catalunya que ha superat la infecció per SARS-CoV-2 en tots els àmbits sanitaris públics (sanitaris, sociosanitaris i residències), analitzar l’evolució de l’estat immunitari d’aquest personal durant 12 mesos i determinar la utilitat de tres tipus diferents de proves mitjançant plataformes automatitzades per dur a terme aquesta avaluació.

La gerent de la Regió Sanitària, Mar Lleixà, demana que es continuï trucant als CAP abans d’anar-hi i es prioritzi l’assistència telefònica sempre que sigui possible. A més, anuncia que els CAP que disposen d’atenció continuada són el del Temple de Tortosa, el d’Alcanar, l’Aldea, Ulldecona, Amposta, Deltebre, Móra la Nova, Flix, l’Ametlla de Mar i la Ràpita. Lleixà també ha informat que s’ampliarà l’atenció als consultoris locals si així ho reclama la demanda però que actualment hi ha una falta de professionals perquè es puguin obrir totes les hores reclamades per alguns alcaldes.

Redacció –  V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -