14.3 C
Amposta

És l’hora de la natura

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La natura ens ha donat durant molts anys l’aire que respirem, l’aigua de boca, els aliments que mengem, un lloc per viure i és hora de canviar la relació que hi tenim i valorar la seva importància i per sobre de tot tenir-ne cura. El 5 de juny es va celebrar el dia del Medi Ambient amb una exposició de motius que diu “És l’hora de la natura” per recordar-la i protegir-la. És un dia que l’organisme que ho promou, Nacions Unides, ens convida a protegir, cuidar i comprendre la biodiversitat sabent que tots els éssers vius del planeta estan connectats. A causa de l’impacte de la Covid-19 la celebració és diferent d’altres anys, en pobles i ciutats no s’hi veuran activitats per fer valdre el desenvolupament mediambiental per aquest motiu han buscat alternatives que es poden fer des del confinament promovent conductes respectuoses que facin entendre la realitat dels territoris i els seus treballs cap a un futur verd i sostenible.

L’ONU ens informa en la seva pàgina web de com conèixer els vincles amb altres especies i actuar per la natura, sense els seus serveis no seria possible la vida a la terra. Cada any les plantes marines produeixen més de la meitat de l’oxigen de l’atmosfera i que un arbre és capaç de netejar l’aire xuclant 22 kg de Diòxid de Carbó que allibera havent-lo transformat en oxigen però avisa que encara són moltes les activitats irresponsables que fem sobre el nostre entorn i ens esperona a seguir treballant per un Medi Ambient més Saludable, Verd i Sostenible. En l’actualitat empreses privades i administracions públiques estan fent moltes accions per apropar-se als objectius fixats pels organismes competents en la matèria, d’arribar al 2050 amb diòxid de carbó zero, invertint recursos i fomentant a través de la seva responsabilitat accions que contribueixin a compensar els impactes que les seves activitats fan a l’entorn. S’ha de treballar per obtenir energia més sostenible tot i que encara els combustibles fòssils reben molts ajuts, és necessari utilitzar nous materials biodegradables per anar substituint els plàstics i sobretot reciclar doncs és un factor clau per la recuperació i la transformació de materials per tornar-los a la vida útil i no gastar els pocs recursos naturals que ens queden per fer-los nous.

Un factor a tenir en compte i que és important és el consum sense mesura que fem, aquest hauria de ser responsable per evitar deixalles reduint tots els efectes nocius, l’aposta és la tecnologia i la innovació per anar reconvertint la indústria i canviar els processos de producció per uns més eficients i respectuosos amb nous materials per avançar cap a un futur verd i sostenible. Pensem-hi.

Joan Cunill, enginyer mediambiental

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -