14.3 C
Amposta

La Regió Sanitària de l’Ebre redistribueix als diferents hospitals l’atenció de les especialitats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La regió sanitària de les Terres de l’Ebre ha reorganitzat l’atenció als hospitals i l’atenció primària per atendre els pacients amb la covid-19 i evitar contagis. A partir d’aquest divendres, l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa serà el de referència per als contagiats pel coronavirus, la Clínica Terres de l’Ebre assumirà l’atenció materno-infantil de la regió, inclosa la unitat de prematurs, i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre concentrarà l’atenció de traumatologia que necessiti cirurgia. L’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Hospital de la Santa Creu de Jesús assumiran l’atenció intermèdia de pacients amb coronavirus i altres derivacions.

Salut reorganitza els fluxos assistencials hospitalaris a les Terres de l’Ebre per fer front a l’augment de casos per contagi de coronavirus que s’esperen els pròxims dies i per garantir l’atenció de la resta de les patologies urgents. S’han dividit els centres hospitalaris en dos circuits diferents per tal de separar les persones amb sospita de coronavirus de les que no en tenen.

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) es converteix en l’hospital de referència per als pacients crítics, semicrítics i aguts d’alta i mitjana complexitat. L’hospital de Tortosa incrementarà la seva capacitat de llits per atendre aquesta tipologia de pacients i s’hi traslladaran respiradors d’altres centres per tal de concentrar-ne l’assistència. L’HTVC seguirà atenent cirurgies urgents, com es va anunciar en l’inici de la crisi sanitària, i mantindrà altres dispositius com els serveis per a pacients immunodeprimits i pacients d’altres especialitats sense coronavirus.

La Clínica Terres de l’Ebre (CTE), també a Tortosa, assumirà tot el servei de ginecologia i obstetrícia del Verge de la Cinta, així com l’assistència pediàtrica, a excepció de l’àrea d’influència de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (HCME). S’habilitaran a la Clínica les sales de parts necessàries segons les previsions de la regió sanitària. S’hi traslladarà el material i l’equip de professionals necessari de l’HVCT i també es traslladarà la unitat neonatal, per tal d’assegurar l’atenció de nadons prematurs. A la Clínica també s’atendran urgències i es recomanarà als pacients sospitosos de contagi per la covid-19 que es dirigeixin al Verge de la Cinta.

Tota la patologia traumàtica urgent de la regió sanitària s’atendrà a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. L’equip de professionals de l’HCME i els del Verge de la Cinta assumiran el servei. A l’Hospital Comarcal de la Ribera d’Ebre només s’atendran casos amb coronavirus de baixa complexitat. Es mantindrà l’atenció a les urgències, a l’embaràs, a pediatria, cirurgia i la resta d’especialitats de la seva àrea d’influència.

L’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA) assumirà l’atenció intermèdia de casos de coronavirus aguts i de baixa complexitat, atendrà tota mena d’urgències i derivarà a l’hospital de Tortosa els pacients que no compleixin aquests criteris intermedis. L’Hospital de la Santa Creu (HSC) farà el mateix amb pacients contagiats de totes les edats però prioritzarà l’atenció a la gent més gran. Se seguirà fent el tractament d’hemodiàlisi amb mesures de precaució en aïllament dels casos positius i de sospita.

Aquest nou pla de contingència preveu, si fos necessari, habilitar l’antiga residència d’avis d’Amposta i les places desocupades de les residències de Batea, la VIMA de Sant Carles de la Ràpita i l’Onada de l’Ametlla de Mar. Aquestes places permetran augmentar la capacitat hospitalària de la regió sanitària. No es descarta utilitzar places hoteleres si calen.

L’atenció primària

Tota l’atenció primària de la Terra Alta s’assumirà des del CAP Gandesa. A la Ribera d’Ebre es concerta als CAP de Flix i Móra la Nova. El Punt d’Atenció Continuada situat a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre deixa d’estar operatiu.

Al Baix Ebre, es manté l’activitat al CAP Temple, el Baix Ebre, de l’Aldea, de Deltebre i de l’Ametlla de Mar. Els Punts d’Atenció Continuada seran els CAP de l’Aldea, de Deltebre i del Temple. Deixa de ser operatiu el Punt d’Atenció continuada de Xerta i de l’Ametlla de Mar.

A la comarca del Montsià l’atenció es concentrarà al CAP d’Ulldecona, d’Amposta i de Sant Carles de la Ràpita. Els Punts d’Atenció Continuada seran al CAP de Sant Carles de la Ràpita, d’Ulldecona i d’Amposta – en aquest cas passa de l’Hospital Comarcal al CAP-.

L’atenció pediàtrica del CAP Baix Ebre es desplaça al CAP de Roquetes. A la resta del territori es garantiran els circuits separats d’atenció a la població pediàtrica. S’incrementaran els dispositius d’atenció domiciliària a tot el territori.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -