14.3 C
Amposta

La Ràpita viu un ple tens amb el Delta i el grup Més Ràpita com a protagonistes

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat divendres 26 de març es va celebrar el ple ordinari de l’Ajuntament de la Ràpita. En un principi s’esperava un ple plàcid seguint l’ordre del dia de la convocatòria, però va ser un ple poc habitual i amb un punt d’imprevisibilitat. Entre els temes tractats van destacar el rebuig al Pla de Protecció del Delta de l’Estat espanyol, la renúncia del regidor d’Esquerra Joan Grau i una moció del PSC sobre la construcció d’un hospital a les Terres de l’Ebre. Per acabar, a l’espai final de precs i preguntes va saltar la sorpresa i la regidora del grup Més Ràpita, Francina Molina, va anunciar que abandonava el grup i passava a ser membre no adscrita.

El plenari va aprovar rebutjar el Pla de Protecció del Delta amb una moció que va rebre el suport d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i Més Ràpita i l’abstenció del PSC. Aquest punt va ocupar gran part de la sessió i va provocar un debat intens entre els membres de la corporació. La portaveu del PSC, Rosa Anglès, va fer un seguit d’aclariments sobre el Pla assegurant que “no és un pla executiu” i que a hores d’ara es poden fer “aportacions, no al·legacions”. Anglès va explicar que després d’aprovar-se el Pla “sí que es podran fer al·legacions, però ara és una fase inicial de participació de tothom”, va detallar la regidora. A més a més, va sentenciar que l’Estat ja ha aprovat estudiar el transport dels sediments dels embassaments de Mequinensa i Riba-roja d’Ebre fins al Delta. La regidora del PSC va acceptar que “hi ha coses que estan malament”, com per exemple, el retrocés de la línia marítima de 200 metres, però assegura que “per això es fan aquestes aportacions i existeix la Taula de Consens”.

Per la seua banda, l’alcalde Josep Caparrós amb un to contundent i, fins i tot, donant cops a la taula en alguns moments, va acusar la portaveu del PSC de fer un discurs de “cinisme”. Caparrós va dir el territori “no està sent escoltat per l’Estat” i que hi ha set ajuntaments treballant conjuntament des de la Taula de Consens de tots els colors polítics amb més de trenta entitats, i allí “els ajuntaments defensem el que volem al territori, no defensem els nostres partits, sinó que defensem la integritat del territori i anem tots a una”. Tots els membres de la Taula de Consens “estem treballant per presentar unes bones al·legacions o aportacions”, va assegurar l’alcalde, qui va acusar el PSC “d’excusar-se en els tecnicismes administratius”, en lloc de “posar-se al lloc dels rapitencs i rapitenques”. “El Ministerio ens pinta un futur negre, pel nostre poble i el nostre territori, i gent d’aquí, en lloc de defensar el territori i el poble, defensa interessos partidistes”, va sentenciar Caparrós. “El cinisme que avui, vostè senyora Anglès, ha utilitzat a aquest plenari és increïble. Disgustat estic del seu posicionament”, va concloure l’alcalde.

Altrament, el regidor de Mitjans de Comunicació, Administració Digital i Transparència, Joan Grau, va presentar la renúncia a la seua acta de regidor. El relleu de Joan Grau a l’equip de govern l’agafarà la persona que figurava en el següent lloc de la llista electoral d’Esquerra-La Ràpita a les eleccions municipals del 2019, Sílvia Zaragoza, qui prendrà possessió al ple ordinari de l’abril, una vegada fets els tràmits a la Junta Electoral.

La renúncia de Grau va ser motivada per motius laborals, segons ell mateix va explicar: “Des del primer moment vaig tenir clar que el meu pas per aquí seria temporal, evidentment, no esperava que fos tan breu, però la vida va com va i de vegades cal escollir quin camí agafar”, va afirmar. “Marxo molt satisfet per tota la feina realitzada, tenint la consciència tranquil·la que ho he donat tot i més i amb la convicció que cada decisió l’he pres pensant en l’interès general”, va assegurar Grau.

La regidora Francina Molina deixa Més Ràpita

Molina va explicar que “quan es treballa amb un grup de persones s’ha de treballar a gust, amb ganes i amb la llibertat de poder aportar les opinions sense que ningú et jutgi i et qüestioni la feina feta. Davant d’aquest treball ha d’haver-hi un líder que escolta, respecta i no amenaça. Una persona que guia i acompanya en tot moment en el projecte de Més Ràpita. En el temps que porto això no ha estat així”. En un atac directe al portaveu, Pedro Hernández, va afirmar que des de feia cinc mesos “que se li demanava al portaveu, davant les seues intransigències, que fes un pas al costat i deixes actuar a la gent jove del poble i no imposes una única visió de fer les coses”, tot criticant una actitud “antidemocràtica” i amb “afany de protagonisme” d’Hernández.

El portaveu i regidor de Més Ràpita, Pedro Hernández, es va defensar dient que no volia entrar al debat: “tots els partits tenen els seus problemes”, a més va afegir que “des del 2013 al 2019 que es va crear Més Ràpita solament hi ha hagut problemes del maig del 2019 fins ara”. Hernández també ha dit “que 48 hores de les eleccions municipals de 2018” Molina ja li va demanar que renunciés al seu càrrec perquè “ella fos la número 1 i el seu xicot com a número dos”. El portaveu de Més Ràpita assegura que hagués deixat el càrrec en dos anys per deixar pas a David Reverter, qui anava de número 3, però ha explicat que no podia deixar-ho abans “perquè la gent va votar-me a mi i no a la senyora Molina”.

A conseqüència de la decisió de Francina Molina se’n van desvincular també de Més Ràpita els membres de l’executiva Àngel Rangel, David Reverter, Merchu Peréz i Juan José Rangel per les mateixes raons que va anunciar públicament Molina al plenari.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -