14.3 C
Amposta

La Ràpita posa a punt les escoles públiques per a un inici segur del curs

Els centres educatius amplien el nombre d’accessos i es doten de nous elements d’higiene

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de la Ràpita ha dut a terme un conjunt d’actuacions als diferents centres educatius públics del municipi per tal d’adaptar les instal·lacions a les recomanacions sanitàries que imposa la pandèmia de la Covid-19. Aquestes actuacions se sumen a totes les mesures que han pres els equips directius dels centres per tal de garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes.

Una de les principals actuacions executades pel consistori ha estat l’adequació i dels accessos dels centres. Davant la necessitat d’augmentar el nombre d’entrades per evitar que diversos grups d’alumnes coincideixin en un mateix espai, s’ha obert una nova entrada al col·legi Carles III, dues més a l’Horta Vella i una altra a l’Institut els Alfacs.

També s’han dotat els centres de nous serveis d’higiene: s’han instal·lat dispensadors de sabó i de gel hidroalcohòlic, papereres que s’accionen amb pedal i als lavabos s’han posat noves aixetes que poden accionar-se amb els colzes. A més a més, el servei de neteja que contracta l’Ajuntament pels centres educatius ha incrementat la freqüència del servei i s’inclouen les desinfeccions de les zones comunes en horari escolar. D’altra banda, l’Ajuntament també ha proporcionat diversos termòmetres als centres que ho han demanat.

Durant una visita de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, als dos col·legis públics de la Ràpita, els seus equips directius han explicat les mesures que s’han pres des dels centres. Tant el Carles III com l’Horta Vella han confeccionat estrictes protocols. Allà on s’ha necessitat reduir les ràtios d’alumnes per aula, s’ha desdoblat grups i s’han adaptat aules destinades a altres usos per acollir els nous grups.

Les zones d’esbarjo també s’han delimitat i repartit de tal forma que no es mesclaran grups d’alumnes diferents. El mateix s’ha fet amb les entrades i les sortides, les quals es faran per accessos diferents depenent del cicle i en diversos horaris per no fer coincidir alumnes de grups diferents.

Caparrós ha fet una crida als pares i mares a confiar en la tasca dels equips docents: “Els centres educatius han fet un gran esforç per adaptar-se a una situació extraordinària. Per això cal agrair el compromís i professionalitat dels professors i professores, que és la millor garantia pels pares i les mares que els seus fills i filles estaran en les bones mans”.

Caparrós ha fet una crida als pares i mares a confiar en la tasca dels equips docents: “Els centres educatius han fet un gran esforç per adaptar-se a una situació extraordinària. Per això cal agrair el compromís i professionalitat dels equips directius i professorat, que és la millor garantia per a les famílies que els seus fills i filles estaran en bones mans, i cal una actitud col·laborativa i activa dels pares i mares per al bon desenvolupament d’un curs condicionat per la Covid-19”.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Èrika Ferraté, ha subratllat que l’Ajuntament de la Ràpita està a disposició del que necessitin els centres educatius: “Des de l’ajuntament hem col·laborat amb els centres educatius amb tot allò que està al nostre abast, i ho continuarem fent tantes vegades com faci falta.”.

Actuacions de manteniment

En paral·lel amb totes les actuacions relacionades amb la Covid-19, l’ajuntament ha continuat invertint en el manteniment dels edificis i les instal·lacions dels dos col·legis públics de la població. Així, s’ha renovat part de l’enllumenat, amb noves lluminàries més eficients energèticament, s’han fet feines de pintura i tasques de manteniment dels arbres i jardins.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -