14.3 C
Amposta

S’estableix un règim específic de sancions per la Covid-19

Cs, PSC-Units, comuns, CUP i PPC s'hi abstenen i qüestionen que el Departament de Salut hagi de gestionar les sancions

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Parlament ha validat el decret que estableix un règim específic de sancions per incomplir les mesures contra la covid-19 amb l’abstenció de Cs, PSC-Units, comuns, CUP i PPC. JxCat i ERC hi han votat a favor. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que ja hi ha normes que donen capacitat al Govern per desenvolupar sancions però ha defensat la necessitat del decret per “clarificar al màxim” el règim sancionador. En aquest sentit, ha afegit que la nova norma “millora la seguretat jurídica” en el marc de la pandèmia per la covid-19. PSC-Units, comuns i PPC han posat en dubte que ara sigui del Departament de Salut qui gestioni les sancions en comptes del Departament d’Interior.

La consellera Vergés ha destacat que el règim sancionador està “dispers” en diversa normativa i que això representa una “dificultat afegida” en la situació de pandèmia actual. I per aquest motiu, ha argumentat la necessitat de crear un règim específic de sancions per la covid-19.

La diputada del PSC-Units Assumpte Escarp ha retret al Govern manca de diàleg amb als ajuntaments i ha qüestionat que sigui el Departament de Salut i no el d’Interior qui tramiti les sancions.

En la mateixa línia, la diputada Marta Ribas ha posat en dubte que enmig d’una pandèmia el Departament de Vergés tingui la capacitat de gestionar les sancions i ha recordat que l’exconseller d’Interior, Miquel Buch, argumentava que se n’encarregava el seu departament perquè Salut estava immers en la lluita contra la covid-19. Segons Ribas, el decret és raonable a primer cop d’ull però sense prou diàleg i ha apuntat que “genera certs dubtes”.

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha explicat que els diputats cupaires s’abstenen perquè creuen que “s’hauria pogut treballar d’una altra manera” i ha criticat “l’abús” del Govern de la figura del decret.

La diputada del PPC Esperanza García ha afirmat que és conscient de la necessitat de l’aprovació del decret i per aquest motiu ha dit que els diputats del PPC “no entorpiran” la seva aprovació. Tot i així, García ha preguntat al Govern si també aixecarà actes d’incompliment de les mesures anti-covid-19 durant la diada de l’Onze de Setembre i ha advertit que, si això no passa, l’executiu cauria en una “il·legalitat”.

Per la seva banda, el diputat de Cs Matías Alonso ha valorat positivament que el decret estableix un règim sancionador “força clar” i que es posa la gestió en mans de l’administració autonòmica i local.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -