14.3 C
Amposta

La preocupació per la plaga de la mosca negra va en augment

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Fa uns mesos que a les Terres de l’Ebre es parla sovint de l’afectació de la plaga de la mosca negra als municipis propers al riu Ebre. A més, des de la Plataforma d’Afectats per la Mosca Negra volen donar a conèixer la problemàtica del territori, que consideren greu, però s’allunyen dels alarmismes mediàtics, ja que apunten que no altera la vida quotidiana de la ciutadania.

El Govern va autoritzar el Departament de Territori i Sostenibilitat, el passat mes a juliol, a concedir una subvenció directa al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) per valor de 673.680 euros per al 2019. La partida serveix per implementar accions previstes dins del Pla d’actuació per a la prevenció i control de les plagues de mosquits i mosca negra a les comarques afectades de Catalunya 2015-2017, aprovat el 2015 pel mateix Govern amb l’objectiu d’evitar la proliferació d’aquestes espècies que provoquen un elevat impacte social, econòmic i sobre la salut pública.

La setmana passada, la Generalitat va anunciar l’impuls de proves pilot amb sediments per frenar la mosca negra a l’Ebre, la base d’aquestes proves son les investigacions que ha dut a terme l’IRTA sobre la relació entre l’estat ecològic i la qualitat de l’aigua del tram final de l’Ebre amb l’explosió de la mosca negra. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, va anunciar que aquestes actuacions es podrien implementar a partir de l’any vinent, de forma complementària als tractaments amb larvicida. La idea seria equilibrar l’estat actual del riu amb avingudes que arrosseguin sediments dipòsits a la llera amb aquest objectiu. Això, segons ha apuntat en nombroses ocasions l’investigador de l’IRTA, Carles Ibáñez, permetria reduir la població de macròfits on proliferen les larves, a més d’ajudar a mantenir el Delta.

[yop_poll id=8]

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -