14.3 C
Amposta

[VÍDEO] La diputada ebrenca, Norma Pujol, demana més esforços en les polítiques de prevenció de sinistres

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La diputada flixanca, Norma Pujol, ha començat la seva primera intervenció al faristol del Congrés mostrant la seva solidaritat amb els territoris que han patit la gota freda, i recordant l’incendi de la Ribera d’Ebre d’aquest estiu. Pujol ha intervingut en el debat d’una proposició no de llei que plantejava diferents accions per pal·liar els danys provocats per les inundacions i altres sinistres.

Per a la diputada ebrenca “haurien de prevaldre les polítiques de prevenció de sinistres” perquè fins ara els principals esforços encara estant centrats en les actuacions de reparació dels efectes. En aquest mateix sentit ha advertit que “l’impacte del canvi climàtic ens obliga a debatre sobre els mecanismes de planificació i prevenció davant els desastres naturals”..

Pujol després de recordar la reclamació feta pels ajuntaments dels municipis de la Ribera d’Ebre afectats per l’incendi de ser declarats com a zona greument afectada per una emergència de Protecció Civil, ha fet diferents puntualitzacions a la proposició.

La diputada republicana ha demanat que “en aquelles zones afectades greument per una emergència de protecció civil, la consideració de mals materials haurien d’incloure les edificacions que no són ni primer habitatge, ni seus d’empresa o d’administracions, perquè en molts casos aquestes limitacions han deixat sense ajudes a moltes famílies afectades”.

A més també ha proposat “no aplicar la limitació actual de despeses a les corporacions locals i permetre que es puguin atendre totes les despeses fetes pels ajuntaments degut als incendis o inundacions”. En aquest mateix sentit ha demanat que l’administració central no es limiti a avaluar la possible aplicació de reducció dels índexs de rendiment net de les explotacions i activitats agràries de  les zones sinistrades; sinó que apliqui directament la reducció.

Pujol després de reconèixer les accions benintencionades que impulsa el govern, ha exigit “lleialtat institucional” cap a les altres administracions que estan actuant contra les catàstrofes, i evitar que les ajudes es superposin o contravinguin amb les mesures adoptades.

“En el cas de Catalunya, el Departament d’Agricultura, amb la consellera Teresa Jordà al capdavant, ja ha traçat un pla d’acció contra els incendis que hauria de ser la guia per a totes les accions futures a les que l’Estat vulgui contribuir”.  Ha  manifestat la diputada republicana que ha acabat la seva intervenció fent una crida a l’esperança: “rebrotarem”.

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -