14.3 C
Amposta

La cirera, el kiwi i l’ametlla, possibles cultius alternatius a la Ribera d’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest mes de setembre s’ha presentat al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Estudi d’anàlisi de mercat d’alternatives productives per la diversificació de cultius del sector de la fruita dolça a la Ribera d’Ebre.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, va obrir la jornada de presentació i va explicar que l’estudi s’ha fet per poder acompanyar a les persones productores que els seus cultius han estat afectats pel virus de la Sharka i poder facilitar possibles cultius alternatius. Així, va apuntar que “des del projecte Ribera d’Ebre VIVA hi ha voluntat per continuar donant suport a les empreses i persones productores del sector de la fruita dolça i treballar juntament amb elles”.

Els resultats de l’estudi van ser presentats davant representants d’entitats com Unió de Pagesos (UP), el Departament d’Agricultura i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat de Catalunya,  Federació de Cooperatives (FCAC) i Joves Agricultors (JARC), a més de persones productores de fruita dolça de la comarca, amb l’objectiu de debatre i conèixer la seva visió respecte a aquests resultats i així poder continuar acompanyant a les empreses en la diversificació de cultius. Entre les aportacions destacades, un empresari va agrair la feina feta ja que ajuda a poder filtrar quins cultius són interessants, i és que “és tant bo saber què podem plantar, com el què no té sentit”.

De l’estudi, se’n desprèn que els cultius de la cirera, el kiwi i l’ametlla són els tres cultius que podrien plantar-se a la zona de la Ribera d’Ebre de manera competitiva i que poden considerar-se atractius a nivell comercial.

En total, l’estudi (http://www.riberadebreviva.org/2019-estudi-danalisi-de-mercat-dalternatives-productives-per-la-diversificacio-de-cultius-del-sector-de-la-fruita-dolca-a-la-ribera-debre/ ) ha analitzat més de 30 cultius per descobrir quins es poden plantar a la zona de la Ribera d’Ebre, que també siguin capaços de substituir a aquella fruita de pinyol que pot veure’s afectada pel virus Sharka i, alhora, ser atractives per a distribuir-se pel territori nacional i Europa.

Per a estudiar-ho, es van treballar tres branques diferents. En un principi es va fer un anàlisi de la relació demanda-consum en el mercat nacional, l’europeu i l’internacional. Posteriorment, es van realitzar fins a 7 entrevistes a experts en el sector agrícola per conèixer si els cultius es podien cultivar a la zona, i 11 entrevistes a comercialitzadors nacionals i internacionals per saber quins cultius tenen interès a nivell comercial.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -