14.3 C
Amposta

La piràmide alimentària (I)

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La piràmide alimentària és una eina molt útil que proporciona informació a la població perquè segueixi una alimentació saludable. Es tracta d’una fórmula gràfica i senzilla d’integrar tots els aliments propis de la nostra dieta d’una manera racional i saludable, i apunta a la dieta mediterrània com un patró alimentari que pot satisfer aquests requisits. La Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (la SNEC) va actualitzar l’any 2017 aquest referent de nutrició que és la piràmide alimentària…

VERITAT o FALS

És pitjor el greix que el sucre.

FALS. Tradicionalment s’ha associat el greix a l’obesitat i a les malalties coronàries. Ara, cada vegada més, apareixen veus crítiques que absolen el greix en detriment del sucre. No es pot dir que un és bo i l’altre és dolent. Tots dos han d’estar a l’alimentació. Segons les recomanacions de l’OMS, del 100 % del que mengem, un 55 % han de ser hidrats de carboni, i d’aquests, un 5 % de sucre ràpid. No se n’ha d’abusar, però tampoc estigmatitzar-lo, amb moderació i amb poca quantitat no fan mal…

LA XIFRA

La sostenibilitat agrícola i alimentària és part important del trencaclosques del canvi climàtic, però de moment les dietes sostenibles per al medi ambient no són al menú habitual. En els països no desenvolupats més de 800 milions de persones pateixen fam, mentre que els països rics malbaraten cada any menjar per a alimentar 750 milions de persones.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -