14.3 C
Amposta

La piràmide alimentària (I)

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

La piràmide alimentària és una eina molt útil que proporciona informació a la població perquè segueixi una alimentació saludable. Es tracta d’una fórmula gràfica i senzilla d’integrar tots els aliments propis de la nostra dieta d’una manera racional i saludable, i apunta a la dieta mediterrània com un patró alimentari que pot satisfer aquests requisits. La Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (la SNEC) va actualitzar l’any 2017 aquest referent de nutrició que és la piràmide alimentària…

VERITAT o FALS

És pitjor el greix que el sucre.

FALS. Tradicionalment s’ha associat el greix a l’obesitat i a les malalties coronàries. Ara, cada vegada més, apareixen veus crítiques que absolen el greix en detriment del sucre. No es pot dir que un és bo i l’altre és dolent. Tots dos han d’estar a l’alimentació. Segons les recomanacions de l’OMS, del 100 % del que mengem, un 55 % han de ser hidrats de carboni, i d’aquests, un 5 % de sucre ràpid. No se n’ha d’abusar, però tampoc estigmatitzar-lo, amb moderació i amb poca quantitat no fan mal…

LA XIFRA

La sostenibilitat agrícola i alimentària és part important del trencaclosques del canvi climàtic, però de moment les dietes sostenibles per al medi ambient no són al menú habitual. En els països no desenvolupats més de 800 milions de persones pateixen fam, mentre que els països rics malbaraten cada any menjar per a alimentar 750 milions de persones.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

El projecte Emma rep la donació de 1.000 euros del repte “Un milió de somriures DKV”

El repte, promogut per DKV, consistia a fer ressò d’iniciatives socials i mediambientals, bé compartint-ho a les xarxes socials, participant en projectes socials o...

El COPATE fa un tractament en 475 hectàrees del Delta per evitar la proliferació de mosquits

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha començat avui el tractament d’una superfície d’unes 475 hectàrees d’espais naturals del...

L’Ajuntament de Roquetes ha realitzat diferents obres amb 340.000 € provinents del superàvit del 2018

La regidora de l'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Roquetes, Núria Altadill, acompanyada del regidor d'Obres Públiques, Ivan Garcia, han visitat diferents obres que recentment...

S’inicien obres a tres centres hospitalaris de les Terres de l’Ebre per donar millor resposta a la Covid-19

Durant aquesta setmana i la vinent s'iniciaran diferents obres a la Regió Sanitària Terres de l'Ebre per tal de fer front i donar una...

Continuen en 7 els grups escolars confinats a les Terres de l’Ebre

El nombre de grups escolars confinats a Catalunya per un positiu de Covid-19 és de 602, 141 més que els declarats dimarts, quan eren...
- Anunci -
- Anunci -