14.3 C
Amposta

La nova unitat d’hemodiàlisi de Tortosa atén més de 200 pacients durant el primer any

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Unitat d’Assistència Nefrològica de l’hospital de la Santa Creu de Jesús, ha complit aquesta setmana el primer any de funcionament. Durant aquest temps, més de 200 persones han rebut tractament d’hemodiàlisi en una sala equipada per prestar l’atenció als malalts amb unes condicions més còmodes. Actualment reben tractament 154 persones, repartides en quatre torns. A aquestes, cal sumar les 3.000 persones que anualment són ateses a consultes externes.

Coincidint amb l’efemèride, el personal d’infermeria del centre hospitalari ha previst una sèrie d’activitats per celebrar l’aniversari amb els pacients. A més de decorar l’espai, també duran a terme esmorzars i berenars més especials que els habituals, el 2 i 3 d’agost. Seran trobades que volen tindre un contacte encara més pròxim entre professionals i pacients, i a més comptaran amb animació a càrrec d’un grup de pallassos.

L’Ajuntament de Tortosa va construir la unitat d’hemodiàlisi just al costat de l’accelerador linial que presta servei de radioteràpia. El nou edifici ocupa una superfície de 1.400 metres quadrats, dividits entre l’àrea d’administració, consultes externes i àrea de tractament d’hemodiàlisi. Aquesta última disposa d’una capacitat per a 40 pacients, amb monitors d’última generació i llits elèctrics així com altres elements que ajuden a preservar la intimitat dels pacients i a fer més amable l’estada. L’equipament va entrar en servei el 30 de juliol del 2018, i va suposar una inversió de 3,6 milions, entre la construcció i l’equipació.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat la importància que té aquesta unitat d’hemodiàlisi per al conjunt de la ciutadania de Tortosa i del territori, ja que permet oferir un millor tractament i amb major benestar per als pacients. A més, ha assenyalat que l’equipament respon a la potenciació dels centres de salut de titularitat municipal que du a terme l’Ajuntament de Tortosa.

Des del 1980, l’hospital de la Santa Creu de Jesús és el centre de referència de les Terres de l’Ebre pel que fa al tractament de patologies renals.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -