14.3 C
Amposta

L’excés de velocitat, l’alcohol i les distraccions al volant es paguen amb vides i amb presó

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El president de l’ACM, David Saldoni, ha participat aquest dimecres al matí, encapçalada pel conseller d’Interior, Miquel Buch, i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Esparreguera, en representació de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Rogeli Salvador, a la presentació de l’acord per al desenvolupament d’una campanya de conscienciació en matèria de seguretat viària. Amb el títol ‘…seràs tu el següent?’, pretén divulgar als ajuntaments i ens locals una campanya que alerta sobre les conseqüències penals i personals derivades de les imprudències en la conducció. Els municipis rebran els cartells de la campanya perquè siguin exposats en espais públics per sensibilitzar i coresponsabilitzar la ciutadania en la prevenció d’accidents de trànsit.

El president de l’ACM, David Saldoni, ha destacat la importància de difondre aquest tipus de campanyes de conscienciació: “Qualsevol persona amb una distracció o excés de velocitat, podem ser candidats a matar a altres persones o a morir” i ha afegit que“aquesta sensació que jo controlo, que a mi no em passarà, o que si he begut una mica després de sopar no passa res perquè me’n vaig a casa…. l’hem de combatre i hem de ser conscients que una petita distracció pot produir enormes desgràcies personals i familiars”.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que cal molta precaució i consciència a l’hora d’agafar el volant. “Molta precaució i consciència perquè l’excés de velocitat, l’alcohol i les distraccions al volant  es paguen amb vides i també amb presó”, ha dit i ha advertit de les conseqüències penals de la conducció negligent. 467 persones compleixen condemna a Catalunya per delictes vinculats a la seguretat viària.

La campanya, endegada pel Servei Català de Trànsit i el cos de Mossos d’Esquadra, consisteix  en uns cartells que mostren casos hipotètics de persones figurants que haurien comès delictes contra la seguretat viària i que han estat condemnades a penes de presó i d’altres per a les quals les imprudències al volant han tingut un cost personal molt elevat, com no poder tornar a caminar o perdre la feina. Les conductes imprudents que s’hi apunten, onze en total, estan sobretot relacionades amb factors principals de sinistralitat viària com són l’excés de velocitat, les distraccions associades a l’ús mòbil o el consum d’alcohol/drogues.

Redacció – V. Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -