14.3 C
Amposta

La NASA difon un espectacular “time-lapse” del Sol durant 10 anys

L'Observatori de Dinàmica Solar (SDO) de la NASA ha reunit 425 milions d'imatges en alta resolució del Sol

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Observatori de Dinàmica Solar (SDO) de la NASA ha reunit 425 milions d’imatges en alta resolució del Sol i 20 milions de gigabytes de dades, quan compleix deu anys en servei. Aquesta informació ha permès innombrables nous descobriments sobre el funcionament de la nostra estrella més propera i com influeix en el sistema solar, informa la NASA.

Amb una triada d’instruments, SDO captura una imatge del Sol cada 0,75 segons. Només l’instrument AIA (Atmospheric Imaging Assembly) captura imatges cada 12 segons a 10 longituds d’ona de llum diferents. Un time-lapse de 10 anys mostra fotos preses a una longitud d’ona de 17,1 nanòmetres, que és una longitud d’ona ultraviolada extrema que mostra la capa atmosfèrica més externa del Sol: la corona. Agafa una foto cada hora, la pel·lícula condensa una dècada del Sol a 61 minuts.

El vídeo mostra l’augment i la caiguda de l’activitat que ocorre com a part del cicle solar d’11 anys del Sol i esdeveniments notables, com planetes en trànsit i erupcions. La música personalitzada, titulada Solar Observer, va ser composta pel músic Lars Leonhard. Els quadres foscos en el vídeo són causats per la Terra o la Lluna eclipsant el SDO en passar entre la nau espacial i el Sol. Una apagada més prolongada el 2016 va ser causat per un problema temporal amb l’instrument AIA que es va resoldre amb èxit després d’una setmana. Les imatges on el Sol està descentrat es van observar quan SDO estava calibrant els seus instruments.

Redacció – LL. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -