14.3 C
Amposta

“Tortosa Viu l’Estiu” omplirà la ciutat de propostes culturals i de lleure gratuïtes

La plaça de l'Absis, el Museu o el parc Teodor González esdevindran els escenaris principals per a les actuacions d'aforament limitat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tortosa programarà durant tot el juliol i l’agost un seguit de propostes de caràcter cultural, lúdic i turístiques, per dinamitzar la ciutat i pensades per totes les edats. El programa s’anomena ‘Tortosa Viu l’Estiu’, i s’ha elaborat de manera conjunta des de les regidories de Cultura, Turisme i Festes. En total, dos mesos d’activitats i un centenar llarg de propostes que abracen diversos àmbits i que volen servir per dotar de contingut un estiu que és atípic per les circumstàncies actuals: “no podrem tindre festes als barris i tampoc podem programar enguany la 25a Festa del Renaixement. Això ens ha portat a repensar les opcions de lleure que es poden dur a terme a la ciutat, i que a la vegada ens han de servir per generar oci, dinamitzar els diversos sectors de la nostra ciutat, i també poder posar a disposició dels turistes que aquests dies ens visitaran propostes perquè les puguin viure durant la seua estada”, ha explicat avui durant la presentació l’alcaldessa de Tortosa, que ha estat acompanyada pels regidors Enric Roig, Sisco Pepió i Domingo Tomàs.

El resultat és una programació que arrancarà ja aquest cap de setmana amb les primeres activitats: durant els quatre caps de setmana del juliol el protagonisme principal serà per a les Flaires del Renaixement, una proposta que manté l’esperit de la Festa del Renaixement: “el juliol és el mes per excel·lència del Renaixement, i volíem seguir-lo vivint i aprofitant la història i el llegat patrimonial que tenim a casa nostra, malgrat que no puguem dur a terme encara l’edició d’aniversari”, ha apuntat Meritxell Roigé. Entre les activitats incloses en aquest apartat destaquen les que es faran a la plaça de l’Absis: les actuacions dels Quicos amb l’espectacle ‘Sense taverna’, que comptarà amb quatre passis; del Cor Flumine; del cor Labinota, i dels Abanderats de la Festa. En aquests casos, l’aforament serà limitat per poder garantir les distàncies entre el públic.

Aquestes actuacions se sumaran a altres propostes itinerants per la ciutat a càrrec d’una dotzena d’entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat. Paral·lelament, també estan previstes altres activitats de caràcter cultural al llarg del juliol i l’agost. Un exemple són les projeccions de cinema a la fresca, amb set pel·lícules que es podran veure al recinte del Museu, a la plaça de l’Absis i al parc Teodor González. La primera projecció, el 9 de juliol, serà ‘La innocència’, de la directora de Traiguera Lucía Alemany. També hi haurà una pel·lícula de cinema mut amb la interpretació de Cecília Aymí; ‘Un monstre em ve a veure’, de Juan Antonio Bayona, o pel·lícules de temàtica musical que també formaran part del programa de la Mostra de Jazz. Precisament, aquest festival serà un altre dels eixos destacats de la programació cultural d’aquests mesos, amb actuacions que s’escamparan arreu de Tortosa en recintes a l’aire lliure.

El programa també ha previst espectacles musicals amb nous talents emergents, tallers o la recuperació d’alguna de les actuacions teatrals adreçades al públic infantil, incloses a la temporada del teatre auditori Felip Pedrell. A més a més, es faran activitats de suport a la Festa del Llibre amb què el sector del llibre recuperarà aquest 23 de juliol la diada de Sant Jordi que no es va poder viure pel confinament.

La Biblioteca Marcel·lí Domingo acollirà diversos actes, com lectures, lliurament de premis o actuacions musicals, entre d’altres. Juntament amb tot això, també hi haurà activitats que permetran descobrir (als visitants) o redescobrir (a la ciutadania de Tortosa) alguns dels racons de la ciutat. Activitats adreçades al públic familiar, que esdevé la principal tipologia de turistes que visiten la ciutat: rutes guiades pel Museu, jocs al passeig de les Cultures, titelles amb la llegenda de la Cucafera, visites al call o tastos de vins des del castell de la Suda.
Meritxell Roigé ha destacat que els actes de ‘Tortosa Viu l’Estiu’ tindran com a protagonistes les entitats i agrupacions culturals de la ciutat i el territori: “El sector de la cultura és un dels que ho està passant més malament, per l’aturada de l’activitat i la incertesa per com es podrà reprendre al llarg dels pròxims mesos. És per això que hem volgut donar l’oportunitat a les entitats de casa perquè duguin a terme la seua activitat”, ha apuntat l’alcaldessa.

Totes les actuacions són gratuïtes, però cal obtenir el tiquet per a les que es duran a terme en espais d’aforament limitat a través de la plataforma Ebreticket o contactant amb el departament de Festes (festes@tortosa.cat). El programa d’activitats es podrà consultar a la web municipal: www.tortosa.cat.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -