14.3 C
Amposta

La Mostra de Jazz s’escamparà per tots els racons de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La música s’escamparà, de l’1 al 6 de juliol, per tots els racons de Tortosa. La Mostra de Jazz ha preparat una edició, la vint-i-sisena, que manté el doble vessant dels concerts de format internacional a l’auditori Felip Pedrell, i amb grups de Catalunya a cada un dels barris. En aquest sentit, destaquen dos noms com a caps de cartell d’enguany: d’una banda, el grup britànic Incognito, un dels grans referents de la música funk i de l’acid jazz, que actuarà el divendres 5 de juliol, i de l’altra, el contrabaixista Kyle Eastwood (fill de l’actor i director de cinema Clint Eastwood), que tornarà a Tortosa després de la seua presència al festival el 2011, en aquesta ocasió amb format de quintet. Aquest concert està previst pel dimecres 3.

Aquests són els dos únics concerts de pagament del programa. Els preus de les entrades, que es posaran a la venda en pocs dies, oscil·laran entre els 20 i els 25 euros en el cas d’Incognito, i entre els 15 i 20, en el cas d’Eastwood. La resta de concerts s’escamparan arreu de la ciutat, amb entrada gratuïta.

Un altre dels recitals que forma part dels concerts destacats serà el de la Big Band Tortosa, que servirà per tancar el festival el dissabte 6, a la plaça de l’Ajuntament. Juntament amb aquesta actuació tindrà lloc la tercera trobada de ‘lindy’, una modalitat de ball swing característica dels anys 30 del segle passat als Estats Units.

Al programa de la Mostra també tindrà cabuda un doble homenatge a la figura de Pete Seeger: primer, amb l’exposició que s’instal·larà al Museu a partir del 29 de juny, i que es complementarà amb la projecció d’un film sobre la seua figura; i segon, amb el concert del grup Tren Seeger, del qual formen part músics del territori com Artur Gaya o Kike Pellicer, que tindrà lloc la tarda de divendres 5.

Cultura i esports

Enguany, la Mostra de Jazz de Tortosa coincidirà amb el desenvolupament dels World Sports Games Tortosa 2019. Un fet que l’organització ha tingut en compte a l’hora de dissenyar la programació per presentar una oferta cultural complementària davant la presència de milers d’esportistes i acompanyants a la ciutat. D’aquesta manera, el mateix dia de la inauguració dels jocs populars tindrà lloc un concert de benvinguda al parc Teodor Gonzalez a càrrec del grup Golden Beat, format per nou músics que aporten un repertori molt original, i que destaca per la qualitat musical i la posada en escena.

Durant la presentació, la regidora de Cultura en funcions, Dolors Queralt ha destacat que l’èxit de la Mostra, any en any, “és conseqüència de la constància i la resiliència de l’equip que hi treballa de manera completament compromesa en benefici de la ciutat i de la cultura“. De la mateixa manera, el director de la Mostra, Xavier Bertomeu, ha volgut agrair l’ajuda de la regidora de Cultura durant tots els anys que ha estat al càrrec, que han contribuït a facilitar cada una de les edicions, ha dit.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -