EbreNotícies

Nova edició de l’ArtXiBarri, una festa col·lectiva

Una iniciativa per reivindicar la diversitat del barri del Nucli Històric de Tortosa

L’ArtXiBarri és una acció que es fa cada any per generar espais on relacionar-se, gaudir i conviure gent de diferent edat, origen però, sobretot, fent valdre la riquesa que del barri del Nucli Històric de Tortosa. A la vegada es pretén potenciar la part creativa en l’art, fer xivarri com a símbol d’alegria i, sobretot, reivindicar el barri. Bàsicament és una acció per afavorir les relacions i la convivència.

La iniciativa es fa des del 2012 i ha anat canviant. Una de les activitats més conegudes de la festa és la gimcana, feta perquè els participants vaiguin circulant, mirant i observant el barri, descobrint la seua història i la gent. S’intenta que la gent pogué gaudir del nucli històric.

La idea és el concepte de família. Els tallers són infantils però qualsevol pot acompanyar i participar. Després està el sopar comunitari, a la plaça de l’absis de la catedral, on la gent porta el menjar i es comparteix, i amb música fins a la mitjanit. Tot i ser sobre el barri antic de Tortosa, la festa està oberta a gent més enllà del nucli antic.

Enguany s’ha centralitzat tota l’activitat a la plaça de davant la biblioteca amb diverses activitats manuals: les típiques de creació artística en pintura, omplir ampolles amb sal de colors, els minimons, pintacares, la taula dels sentits en què es descobreixen elements, fotocol, el laberint i un circuit d’habilitats.

ArtXiBarri, una festa col·lectiva

L’ArtXiBarri és el resultat d’un esforç col·lectiu i continuat en el temps perquè Tortosa, seduint des dels barris del seu nucli històric tota la ciutat, pugui aportar una visió i vivència engrescadores, sanes, creatives, constructives i xaladores de la convivència.

L’ArtXiBarri és una acció comunitària que, durant una jornada, fa visible als carrers, places i barris del nucli històric de la ciutat, un seguit d’accions que ens ofereixen l’oportunitat de gaudir de relacions de convivència interculturals, intergeneracionals i entre associacions.

La denominació ArtXiBarri manifesta l’essència d’aquesta acció comunitària, aglutinant en únic vocable 4 conceptes clau:

barri (element territorial on es donen les relacions de convivència).
xivarri (element actitudinal per denotar gent que xala a l’espai públic).
art (element conductor, llenguatge universal).
arxi- (element per denotar la força superlativa de la vivència als barris).

Redacció – J. V.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close