14.3 C
Amposta

Nova edició de l’ArtXiBarri, una festa col·lectiva

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’ArtXiBarri és una acció que es fa cada any per generar espais on relacionar-se, gaudir i conviure gent de diferent edat, origen però, sobretot, fent valdre la riquesa que del barri del Nucli Històric de Tortosa. A la vegada es pretén potenciar la part creativa en l’art, fer xivarri com a símbol d’alegria i, sobretot, reivindicar el barri. Bàsicament és una acció per afavorir les relacions i la convivència.

La iniciativa es fa des del 2012 i ha anat canviant. Una de les activitats més conegudes de la festa és la gimcana, feta perquè els participants vaiguin circulant, mirant i observant el barri, descobrint la seua història i la gent. S’intenta que la gent pogué gaudir del nucli històric.

La idea és el concepte de família. Els tallers són infantils però qualsevol pot acompanyar i participar. Després està el sopar comunitari, a la plaça de l’absis de la catedral, on la gent porta el menjar i es comparteix, i amb música fins a la mitjanit. Tot i ser sobre el barri antic de Tortosa, la festa està oberta a gent més enllà del nucli antic.

Enguany s’ha centralitzat tota l’activitat a la plaça de davant la biblioteca amb diverses activitats manuals: les típiques de creació artística en pintura, omplir ampolles amb sal de colors, els minimons, pintacares, la taula dels sentits en què es descobreixen elements, fotocol, el laberint i un circuit d’habilitats.

ArtXiBarri, una festa col·lectiva

L’ArtXiBarri és el resultat d’un esforç col·lectiu i continuat en el temps perquè Tortosa, seduint des dels barris del seu nucli històric tota la ciutat, pugui aportar una visió i vivència engrescadores, sanes, creatives, constructives i xaladores de la convivència.

L’ArtXiBarri és una acció comunitària que, durant una jornada, fa visible als carrers, places i barris del nucli històric de la ciutat, un seguit d’accions que ens ofereixen l’oportunitat de gaudir de relacions de convivència interculturals, intergeneracionals i entre associacions.

La denominació ArtXiBarri manifesta l’essència d’aquesta acció comunitària, aglutinant en únic vocable 4 conceptes clau:

barri (element territorial on es donen les relacions de convivència).
xivarri (element actitudinal per denotar gent que xala a l’espai públic).
art (element conductor, llenguatge universal).
arxi- (element per denotar la força superlativa de la vivència als barris).

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -