14.3 C
Amposta

La manca de pluja ja provoca pèrdues superiors del 50% en l’olivera de secà a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos considera que la manca de pluges a la primavera i a l’estiu comportaran pèrdues significatives en els oliverars de secà, que poden ser superiors al 50% de la producció a les Terres de l’Ebre i a les Garrigues (Segrià). El Baix Ebre i el Montsià, principals productores d’oli d’oliva a Catalunya, són les més castigades per la sequera, ja que acumulen quatre anys consecutius amb un registre de pluja molt inferior al de la mitjana climàtica de la zona.

La pèrdua de collita és superior al 60% a l’Aldea, Camarles, l’Ampolla i el Perelló, tots del Baix Ebre. A la resta de municipis l’estimació és del 40-50%. Pel que fa a la comarca de les Garrigues, les pèrdues superen el 50% i poden augmentar si no plou les properes setmanes, tot i que la producció ja no es recuperarà.

En aquest sentit, el sindicat demana per a les explotacions del Baix Ebre i del Montsià ajuts directes basats en les pèrdues, préstecs bonificats en els interessos i amb amortitzacions de capital a càrrec de l’Administració, a més d’exempcions fiscals com en l’IBI de rústica (amb compensació del Ministeri d’Hisenda als ajuntaments), reduccions en les cotitzacions de la Seguretat Social i una adequació de la fiscalitat la pèrdua d’ingressos patida per la pagesia que tributa sota el sistema d’estimació directa del IRPF. El sindicat també apel·la la ciutadania i les empreses dedicades a l’alimentació perquè es consumeixin olis d’oliva verges i extra verges catalans.

Redacció – T.R

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -