14.3 C
Amposta

La lluna protagonista d’una exposició a La Galera

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Del 28 de juny al 28 de juliol de 2019, la Sala 2, dedicada a exposicions temporals de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa acollirà l’Expo #MOONotematica de fotografia sobre la lluna, de Joan Ramon Molero.

Joan Ramon Molero va néixer a Castelldefels, és professional del món de la comunicació: màster universitari en Direcció Estratègica de Comunicació i Empresa per la Universitat de Vic, estudis de doctorat en Comunicació, Audiovisuals i Publicitat per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per l’Escola Superior de RR.PP, centre adscrit a la Universitat de Barcelona.

Fotògraf amateur i autodidacte. Tot allò que coneix de la fotografia és gràcies a la pràctica constant d’aquesta activitat, com ell mateix diu “li agrada disparar per capturar moments plens de llum i de colors o la seva mancança”. A més de la fotografia és un apassionat de les paraules, per això sovint el podreu trobar creant i proposant “neologismes”, alguns d’ells publicats a la secció “Diccionara” del diari Ara.

L’exposició que acollim al nostre centre, ha estat a diferents espais de Barcelona, Girona i Reus, està formada per cent fotografies, on el fil conductor és la lluna.

La lluna, a Joan Ramon li permet centrar la seva atenció en la llum que s’origina al seu entorn o pel contrari que hi manca,alhora que aquesta està plena de simbolisme. Té diverses fases: creix, decreix i desapareix, això li confereix l’ésser símbol de mort, renaixement i transformació. No té llum pròpia i la seva és reflex de la del sol.Al travessar fases diferents i canviar de forma, simbolitza la dependència, la periodicitat i la renovació.

Amb tot, la lluna és un element que li resulta del tot interessant des del punt de vista tècnic però també perquè és un element carregat de misteri i simbologia.

La llum immesurable que ho envolta tot quan és plena o pel contrari la manca de llum quan és nova. Ombres, llums, clarors, penombres i resplendors concebuts amb precisió denotant un enorme coneixement de la tècnica.

Les fotografies d’en Joan mostren la lluna amb una total exactitud. Al centre de les diferents composicions, captant sovint tota l’atenció, quan és plena, damunt d’un fons totalment obscur mentre que d’altres vegades són altres elements els que  hi destaquen: arquitectures, ocells, arbres, etc. gràcies a l’obscuritat de la nit o gràcies a un cel blau il·limitat on la lluna també es desdibuixa i ens vigilades de la seva fase minvant o creixent.

Una exposició singular i diferent, que ens ajudarà a descobrir un dels satèl·lits més grans del sistema solar que moltes vegades ens passa desapercebut tot i estar present en la nostra vida quotidiana. Joan Ramon ens desvetllarà la bellesa d’aquest satèl·lit alhora que ens delectarà amb aquest conjunt d’imatges plenes de llum, colors, ombres i misteri que ben segur no ens deixaran indiferents.

L’acte d’inauguració de l’exposició tindrà lloc el proper divendres 28 de juny a les 19.00 hores.

Us recordem que l’horari del Museu Terracota és: dimecres i divendres de 9.30 a 13.30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

Més informació i visites concertades:

terracota@galera.cat

www.galera.cat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redacció – N. A.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -