14.3 C
Amposta

La Lira Ampostina presenta el seu nou director, Sergi Costes

El més vist

- Advertisement -
La banda de música La Lira Ampostina oferirà el proper 24 de juliol, a les 20.00h, al teatre-auditori de la Societat un concert, el qual és un concert especial perquè es presentarà el nostre nou director de la banda, el músic ampostí, format a La Lira, Sergi Costes Ferré. En este concert, a més, es presentarà la representant de la nostra entitat per a les Festes Majors d’Amposta 2021.
L’any 2020 es jubilava qui havia estat director de la banda de música i de l’escola i conservatori de música, Octavi Ruiz, després de 39 anys en el càrrec. L’ha succeït al capdavant de la direcció de l’escola de música i conservatori, el músic ampostí format a La Lira, Pau Rodríguez. La banda, durant el curs 2020-2021, ha estat en mans del músic també ampostí i format a La Lira, Agustí Roé.
Currículum de Sergi Costes
Sergi Costes Ferré , nascut a Amposta, va començar els estudis musicals  la Societat Musical La Lira Ampostina de la ma d’Octavi Ruiz i Pepita Giné. Al 2001 es titula com a professor superior de clarinet al Conservatori  Superior Municipal de Música de Barcelona. Més tard obté la Llicenciatura en direcció d’orquestra per la Royal Schools of Music (ABRSM) de Londres.

Ha perfeccionat els seus estudis amb els professors: Josep Fuster, Joan Enric Lluna, Larry Passin, Miguel Espejo, Walter Boeykens, Josep Vicent Herrera, Justo Sanz i  Enrique Pérez Piquer.

Va formar part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). Ha col·laborat també amb la European Symphony Orchestra, la Orquestra de Cambra de Vila-Seca i la Banda Municipal de Barcelona.

Ha realitzat estudis de composició i orquestració al Conservatori Superior de Castelló amb el professor  Ferrer Ferran. I  també  estudis de composició per a banda amb Johan de Meij.

Quant a la seva formació com a director, ha realitzat estudis de direcció amb els professors  Luis Sanjaime, Ferrer Ferran, J.R. Pascual Vilaplana, Eugene Corporon , Henrie Adams,  Salvador Sebastià , Maurizio Colasanti i Francisco Navarro. Ha perfeccionat els seus estudis a la Royal Northern College of Music (RNCM) de Manchester amb Mark Heron, Morten Wensberg i Timothy Redmond.

Ha estat director convidat de la banda de l’Agrupació Musical Senienca (Tarragona), i de la Banda Simfònica de la Federació Catalana de Societats Musicals entre  2009 i 2010, havent dirigit al festival  Eurotreff’09 celebrat a la localitat de Muggensturm (Alemanya). També ha dirigit la Orquesta Simfònica de Huelva, la Orquestra Simfònica de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, Àgora Brass Ensemble, Banda Simfònica de les Terres de l’Ebre, Ventsax Ensemble i la Orquestra de Cambra del Royal Northern College of Music de Manchester.

En el camp del teatre, ha estat el director musical de les Sarsueles “Los Gavilanes” i “El duo de la Africana” amb els solistes, cor i la Orquestra Simfònica de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó.
Ha enregistrat 2 Cd’s titulats: “Roquetes”, amb motiu del centenari de la Lira Roquetense; “Imposita” , monogràfic de Tomàs Simón amb la Orquestra de Vents i Percussió Imposita.
Va ser director titular de la banda de música “La Lira de Roquetes” (Tarragona) (2002-2010) i director de la banda de música “Santa Cecília” de Sant Mateu (Castelló) (2010-2014) .

Entre 2016 i 2021 fou el director titular de la Banda Simfònica i de l’Orquestra de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó (Castelló), en la qual ha participat al IV Concurs d’Orquestres de la Comunitat Valenciana al Palau de les Arts Reina Sofia de València.

Actualment  és professor de Clarinet als Conservatoris  Professionals de Música de Tarragona i de Tortosa, on també és el director de la Banda de Grau Professional.
Des de Juny del 2021 és el director titular de la Banda de Música de La Lira Ampostina.
Redacció
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -