14.3 C
Amposta

La Guàrdia Civil detè la propietària d’una protectora del Baix Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Guàrdia Civil ha detingut la directora d’una protectora d’animals, a causa de la seva relació amb la mort de gairebé 500 animals en una dècada. A la propietària se li imputen delictes de maltracte animal, falsificació de documents i intrusisme professional, ja que durant aquest temps també exercir funcions de veterinària sense estar titulada, i va falsifcar documentació relacionada amb l’activitat. Durant el mes de septembre, els agents van inspeccionar les instal·lacions de la protectora per comprovar l’estat dels animals i van detectar certes irregularitats, com l’administració de vacunes, expedicions de receptes i tractaments veterinaris.

Des dels inicis de l’activitat de la protectora, fundacions i associacions es van vincular a aquesta mitjançant convenis de col·laboració per poder realitzar adopcions i la financiació del manteniment dels animals. Per tal de poder obtenir un major benefici, els responsables de la protectora van decidir prescindir dels serveis veterinaris per a diagnostigar enfermetats, i administrar vacunes.

A més, també sacrificaven animals atenent a motius simplement econòmics, ja que rebien una aportació de les administracions públiques per la recollida de l’animal de la via pública; quan l’animal estava malalt o la seva adopció era difícil, el sacrificaven. La Guàrdia Civil va poder verificar que la protectora tenia una alta taxa de mortalitat aconseguint el seu punt màxim entre els anys 2013/2015 amb una mitjana de 95 morts anuals.

Al domicili de la principal investigada es van trobar materials quirúrgics, microchips, diferents medicaments i vacunes, i inclús una taula quirúrgica per a les operacions. I es va comprovar que un veterinari titulat era qui facilitaba els microchips i les cartilles sanitàries en blanc, sense verificar el posterior ús d’aquestes.

La investigació l’han dut a terme agens del Destacament de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (CEPRONA) del parc natural del Delta de l’Ebre.

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -