14.3 C
Amposta

Segons La Vanguardia, el Ministeri d’Interior agafa el control dels Mossos

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Segons informació publicada per La Vanguardia, el Ministeri d’Interior pren el control dels Mossos, així com de l’Ertzaintza i de les policies locals. D’aquesta manera, Fernando Grande-Marlaska, segons el projecte de decret de declaració de l’Estat d’Alarma, podria disposar de la policia catalana “per quan sigui necessari per a la protecció de persones, béns i llocs” i podria imposar “serveis extraordinaris”.

Tal com diu el decret, a les comunitats amb cossos policials propis, les comissions de seguiment i coordinació previstes a les Juntes de Seguretat fixaran els mecanismes de funcionament per a garantir que s’estan complint les ordres del ministeri d’Interior. També resten a disposició de Marlaska els serveis d’intervenció i assistència a emergències de protecció civil, i inclús es preveu que per tal de complir amb les mesures del decret, es podrà recórrer a la llei de Defensa Nacional.

L’ordre també afecta al sistema sanitari, ja que estableix que la Generalitat mantindrà la gestió dels serveis sanitaris, assegurant el seu funcionament adequat; mentre que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, es reserva l’exercici de facultats per “garantir la cohesió i l’equitat en la prestació del servei”.

D’altra banda, i especialment, el decret assenyala que s’assegurarà la plena disposició de les autoritats responsables en l’àmbit de la salut pública i del personal. D’aquesta manera, es pretén garantir la millor distribució al territori dels mitjans tècnics i personals, en funció de les necessitats que es posen de manifest en la gestió de la crisi sanitària.

Redacció – J. V. G.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -