14.3 C
Amposta

La Generalitat impulsa la reindustralització de Flix amb la modificació de la llei d’acompanyament

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Flix, a la Ribera d’Ebre, celebra que la llei d’acompanyament dels pressupost de la Generalitat per al 2019, incloguin mesures fiscals i bonificacions per incentivar la reindustrialització del municipi. Com explica el consistori, el redactat actual inclou dos bonificacions dels cànons de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). El projecte de reindustrialització de Flix es va considerar “d’interès general” pel Consell de Ministres, l’1 de desembre del 2017, per permetre l’aplicació de bonificacions i taxes de competència de la Generalitat en projectes declarats també “d’interès general”, com la planta de fosfat bicàlcic de Flix, on actualment hi treballen una vintena de persones.

En concret, es modifica l’article 16 de la llei 8/2008 de finançament de les infraestructures de gestió dels residus i dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus, amb relació al cànon sobre la deposició controlada de residus industrials. El canvi proposa que la quota tributària sigui el resultat d’aplicar, a la base imposable, el tipus de gravamen aplicable. Es preveu també una bonificació del 40% de la quota per als “subjectes passius que disposin de projectes de transformació sectorial o de reindustrialització del municipi de Flix, aprovats pel Departament competent en matèria d’indústria, sempre i quan contemplin el manteniment o la nova implantació d’activitat industrial, així com el manteniment o la creació d’ocupació, en els termes establerts per l’acord del Consell de Ministres de l’1 de desembre de 2017, que considera d’interès general el projecte de reindustrialització en el municipi de Flix”.

També s’ha afegit a l’article 71 del text refós de la legislació en matèria d’aigües de Catalunya, que en els usos industrials d’aigua corresponents a determinades activitats, s’aplicarà un gravamen individualitzat del cànon de l’aigua, si “els subjectes passius duen a terme actuacions industrials o empresarials d’interès general, en el marc de projectes de reindustrialització aprovats pel Govern, que creïn nova activitat industrial en un municipi o permetin el manteniment o reconversió de la ja existent per un període mínim de 3 anys, o per a aquells subjectes que contribueixin al manteniment del teixit empresarial i industrial, així com al manteniment de llocs de treball, mitjançant l’adquisició d’una o més unitats productives en concurs, en els darrers dos anys”.

L’Ajuntament de Flix, en un comunicat, confia que la llei es pugui tramitar “el més aviat possible” però apunta que el consistori també ha mantingut contactes amb el Departament d’Economia, per explorar les vies alternatives per a la seva entrada en vigor, en cas que aquesta llei pressupostària no prosperi. Des de Flix, destaquen que els mesures proposades “es puguin ampliar en el futur a d’altres projectes i contribueixin a la captació de noves inversions pel municipi”.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -