EbreNotícies

La forta calor incrementa sensiblement el risc d’incendis forestals a l’Ebre

Els incendis augmenten quan les temperatures son altres i fa temps que no plou

Aquest 2019 portem més de 10 incendis forestals a les Terres de l’Ebre i ara ens arriba, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), una onada de calor provinent del nord d’Àfrica i abraçarà bona part del Mediterrani occidental la setmana vinent. A partir de la vespra de Sant Joan d’aquest diumenge dia 23 començarà una pujada progressiva de la temperatura que tocarà sostre dimarts. A les Terres de l’Ebre podríem arribar a fregar els 40 graus, a més, la temperatura mínima podria apropar-se als 25 graus en algunes zones.

El SMC ha emès un preavís de Situació Meteorològica de Perill per temperatura màxima extrema per al dimarts 25 de juny. L’entitat de predicció meteorològica afegeix que d’acord amb els models de previsió a mitjà termini l’episodi de calor es podria mantenir la resta de setmana, això vol dir que l’ambient serà sec i la vegetació i els boscos en situació de perill per incendis. L’incendi més greu és el que es va originar el dia 10 de juny a la Collada del Perelló que va cremar més de 200 hectàrees de vegetació i la causa més probable del foc van ser unes cremes agrícoles que incomplien les mesures de prevenció obligatòries, per tant, és un incendi que fàcilment s’hagués pogut evitar si la persona responsable hagués actuat correctament.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va advertir que “si no plou aquest mes de juny, podríem haver d’encarar la pitjor campanya forestal dels últims anys”. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va destacar que una de les zones on es podria incrementar més ràpidament el perill d’incendis si no plou, seria a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà. Buch i Jordà van destacar que l’any 2018 l’afectació per incendis forestals va ser “molt baixa” amb 140 hectàrees cremades, però si no plou en les pròximes setmanes, la situació aquest any podria ser més complicada.

Redacció – V. Ll. S.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close