14.3 C
Amposta

La fiscalia apressa la jutge d’Amposta a obrir el judici oral per l’accident de Freginals

A mitjans de juny la instructora va disposar ordres d'investigació europea sobre cinc lesionats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La fiscalia ha demanat al jutjat d’instrucció número 3 d’Amposta que no demori més la tramitació del procediment per l’accident d’autocar de Freginals, que va deixar tretze morts i una trentena de ferits fa quatre anys. El ministeri fiscal ha recorregut una interlocutòria de mitjan juny en la qual la jutgessa demanava una ordre europea d’investigació dels informes de sanitat de cinc lesionats en l’accident. La fiscalia considera innecessàries aquestes noves diligències prèvies i insta la jutge a dictar la interlocutòria d’incoació de procediment abreujat que deixaria el sinistre mortal de l’AP-7 a un pas del judici. Al febrer les acusacions també van presentar diversos escrits al jutjat per reclamar l’impuls de la causa.

El recurs de reforma i subsidiari d’apel·lació presentat per la fiscalia demana revocar les resolucions on la jutgessa d’Amposta no considerava “procedent” obrir el procediment abreujat previ al judici oral del cas perquè, al seu parer, encara no s’han practicat totes les diligències necessàries per concloure la instrucció. En aquest sentit, la magistrada va disposar una ordre europea d’investigació respecte els informes sanitaris de cinc dels ferits, una resolució que la fiscalia també impugna.

El 25 d’octubre de l’any passat l’Audiència de Tarragona va revocar el sobreseïment de la causa -arxivada tres cops pel jutjat d’instrucció-, va reobrir el cas i va demanar que s’enviés a judici “sense necessitat de practicar cap altra diligència d’instrucció”. El ministeri fiscal considera que els informes de sanitat que la jutgessa d’Amposta reclama per efectuar les conclusions provisionals i formular l’acusació es poden demanar com a prova anticipada al judici oral i s’empara en l’article 778.2 de la Llei d’Enjudiciament Criminal que descarta esperar els informes sanitaris dels lesionats quan la causa ha de prosseguir.

També s’assenyala que existeixen “altres mitjans”, més enllà de l’ordre europea d’investigació, per demanar els informes mèdics: en aquest cas, a l’asseguradora que ha pagat les indemnitzacions, directament als ferits a través dels seus correus electrònics, als seus advocats o als hospitals on van ser ingressats. La fiscalia considera que aquestes diligències “estan fora del termini d’instrucció aplicable”, i assenyala que no consta que amb anterioritat s’hagués demanat que fos el metge forense qui reconegués els lesionats.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -