14.3 C
Amposta

La Festa de la Clotxa i de l’Oli de la Ribera d’Ebre consolida el seu èxit amb un miler de racions servides

Set restaurants i quatre productors d’oli participen en les Jornades Gastronòmiques, reivindicant la tradició culinària i l’oleoturisme de la comarca, que continuaran fins al 30 de novembre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

La 20a Festa de la Clotxa i de l’Oli de la Ribera d’Ebre va omplir aquest diumenge la plaça del Mercat de Flix amb centenars de persones vingudes d’arreu de la comarca i d’altres punts de Catalunya. Entre les onze i la una del migdia es van servir prop d’un miler de clotxes, en una jornada festiva que va concloure amb l’actuació musical del grup local Lo Gitano Blanc.

20a Festa de la Clotxa i de l’Oli de la Ribera d’Ebre a Flix

La festa va comptar amb la presència de la xef Ada Parellada, que va oferir una demostració culinària al nou Espai Degusta del Mercat Municipal, inaugurat durant l’acte. Francesc Barbero, president del Consell Comarcal i alcalde de Flix, va destacar que aquest espai ‘servirà per dinamitzar el producte local amb demostracions i tasts‘.

Enguany, la festa ha incorporat l’oli al seu nom per reconèixer la importància d’aquest producte a la comarca, on conflueixen les denominacions d’origen Terra Alta i Siurana, a més de petits productors amb varietats pròpies. Barbero també va posar en valor el pa dels tres forns locals, dos dels quals, Forn Montserrat i Pastisseria Larrosa, han estat reconeguts entre els 25 millors de Catalunya.

20a Festa de la Clotxa i de l’Oli de la Ribera d’Ebre a Flix

Així mateix, les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa i de l’Oli continuaran fins al 30 de novembre, amb la participació de set restaurants (El Casal, Casa March, Pas de l’Ase, Molí de Xim, La Creu, Can Secundino i el Sant Jordi) i quatre experiències d’oleoturisme (Vins i Olis Suñer, La Masrojana, Biopaumerà i Molí de Rué). La consellera de Turisme, Vanessa Serrano, va animar la ciutadania a participar-hi, destacant que «és una oportunitat per assaborir la nostra comarca des de la taula amb propostes que combinen tradició i creativitat».

Redacció R.F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -