14.3 C
Amposta

La fàbrica de gel de Campredó assoleix rècord de vendes per la falta d’estoc en grans empreses

L'augment de la demanda i la falta d'estoc generalitzat han beneficiat la fàbrica de gel de les Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La fàbrica de gel de les Terres de l’Ebre, Espai Sota Zero, situada a Campredó, ha doblat les vendes des de principi d’any en comparació amb el mateix període de l’any passat. A més, segons ha explicat a Imagina Ràdio Eugènia Cortijo, gerent de l’empresa, estan assolint rècord de vendes. L’empresa de glaçons està produint tot el gel que les seues instal·lacions li permeten i està venent tot el producte de forma equitativa entre tots els clients.

Espai Sota Zero és una empresa creada fa set anys, el 2015, i es dedica a la fabricació de gel cristal·lí amb aigua osmotitzada. Actualment, produeix unes 10 tones de gel cada dia. El 2019, juntament amb Homatic i Joctronic, va instal·lar més de 350 plaques solars fotovoltaiques a les seues instal·lacions. Aquesta inversió, com detalla Cortijo, els ha servit perquè l’empresa no s’hagi vist tan afectada pel gran augment del preu de l’electricitat i, per tant, han pogut continuar produint amb normalitat, a diferència de la majoria d’empreses del sector.

La gerent ha explicat que Espai Sota Zero és una empresa petita, comparada amb altres empreses que també produeixen gel, ja que la majoria fabriquen unes 40 tones de gel al dia. Aquestes grans empreses no han pogut produir tot l’estoc necessari a causa, principalment, de l’elevat cost de l’electricitat i els combustibles i de l’augment de la demanda. Fet que ha provocat que els establiments i empreses hagin acudit en massa a comprar gel en aquesta empresa ebrenca.

Espai Sota Zero

Per una banda, Eugènia Cortijo ha afirmat en aquest mitjà que sí que pot faltar gel als establiments i supermercats de les Terres de l’Ebre per aquesta falta de subministrament generalitzat, però la producció de la seua empresa és màxima i està realitzant vendes, fins i tot, abans de produir. “No puc agafar nous clients, estic intentant repartir la producció entre els meus distribuïdors de gel habituals, no puc agafar més comandes”, explica la gerent. “Si el 2019 havia d’anar a trucar portes per vendre gel, enguany tot el contrari, rebo trucades i he de dir que no, perquè la meua capacitat productiva no pot abastir tota aquesta demanda”.

Finalment, el preu dels glaçons ha pujat com a mínim un 25% a Catalunya, però a l’empresa de Campredó l’augment del preu tan sols va ser d’un 10% aproximadament a principis d’any. Aquest petit augment ha estat, com detalla Cortijo, per sufragar l’augment de preus dels productes, però estan per sota d’aquest 25% gràcies a les plaques solars que tenen instal·lades i que li garanteixen, en gran part, la independència energètica.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -