14.3 C
Amposta

La DOP Arròs del Delta de l’Ebre presenta a Barcelona la primera Ruta de la Sega

La Ruta de la Sega, que es durà a terme del 7 de setembre al 12 d’octubre, utilitza el vol simbòlic d’un globus aerostàtic com a fil conductor per recórrer la zona de producció de la DOP

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Arròs del Delta de l’Ebre ha presentat aquest matí a Barcelona, en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, la primera Ruta de la Sega, un projecte que pretén aglutinar i promocionar totes les festes tradicionals de sega que se celebren al territori al setembre, coincidint amb la finalització de la collita de l’arròs.

L’acte s’ha celebrat al Time Out Market Barcelona i ha estat presidit per Marcel Matamoros, president de la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, que ha posat en valor l’arròs com a producte emblemàtic del patrimoni gastronòmic català. L’esdeveniment ha comptat també amb la presència d’autoritats del territori i ha inclòs una degustació gastronòmica elaborada pel xef Fran López, guardonat amb dues estrelles Michelin pels restaurants Villa Retiro i Xerta.

Cartell de la primera Ruta de la Sega

Una festa que connecta cultura, gastronomia i territori:

Els pobles del Delta de l’Ebre, Amposta, l’Ampolla, Camarles, la Ràpita, l’Aldea, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja, celebren des de fa anys les tradicionals festes de la sega, que recreen en viu com es realitzava la collita de manera tradicional. Aquestes festes preserven la memòria col·lectiva i posen en valor la cultura vinculada al cultiu de l’arròs, alhora que s’acompanyen de jornades gastronòmiques als restaurants de la zona.

Festa de la Sega 2023

Amb la voluntat de donar més visibilitat a aquestes celebracions, neix la Ruta de la Sega, que es durà a terme del 7 de setembre al 12 d’octubre i utilitza el vol simbòlic d’un globus aerostàtic com a fil conductor per recórrer la zona de producció de la DOP. Aquesta proposta pretén atraure nous visitants i oferir-los una experiència immersiva que combina paisatge, tradició i gastronomia.

Sobre la DOP Arròs del Delta de l’Ebre:

La DOP va néixer l’any 1985, fruit de la unió de diverses cooperatives arrosseres del Delta amb l’objectiu de treballar conjuntament per la qualitat alimentària. Quatre dècades després, l’arròs del Delta de l’Ebre és el primer d’Espanya reconegut amb la Denominació d’Origen Protegida, un segell que acredita el seu compromís amb l’excel·lència, la sostenibilitat i l’arrelament al territori.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -