14.3 C
Amposta

La Diputació organitza una jornada d’innovació al sector agroalimentari a la fira Expoebre de Tortosa

En el marc de la fira s'organitza també un taller de dibuix amb xocolata adreçat al públic familiar

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Diputació de Tarragona participa en la fira Expoebre de Tortosa entre el 28 d’abril i l’1 de maig, en la seua 76a edició. Des del seu espai propi a la fira, la institució difondrà les actuacions que impulsa a les Terres de l’Ebre i que volen millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Hi seran presents les darreres novetats editorials publicades o l’oferta formativa de l’Escola per l’Art i la Cultura, un projecte que tot i que ofereix programació arreu de la demarcació és nascut a Tortosa.

Aprofitant la presència a la fira la Diputació de Tarragona organitza la jornada “Innovació al sector agroalimentari. Estratègia europea, oportunitats i experiències innovadores als territoris rurals” aquest divendres, 29 d’abril de 12 a 14 hores, adreçada a professionals del sector agroalimentari, tècnics i representants de l’administració i públic general. La jornada s’ofereix des de l’operació Coordinació del Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Pobles Vius i Actius, liderat per la Diputació, que treballa per la lluita contra el despoblament de les àrees rurals a través de la innovació social i l’especialització intel·ligent.

Els objectius de la jornada són donar a conèixer l’estratègia europea en la implementació de programes de desenvolupament rural i la promoció dels productes locals, presentar el PECT liderat per la Diputació “Pobles vius i actius” i conèixer les oportunitats de finançament en l’àmbit agroalimentari als territoris rurals, que seran exemple de bones pràctiques i d’inspiració. Entre d’altres intervencions, s’ha programat la taula rodona “Experiències innovadores en el sector agroalimentari”, amb la participació de representants de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), la Fundació Espigoladors, la Cooperativa La Brostada i Ebredorne. En finalitzar la jornada s’ofereix als assistents un espai de networking, per tal poder conèixer i degustar els productes dels projectes presentats durant la taula rodona. El programa es pot consultar a l’espai web de la Diputació. Per ampliar la informació i per inscriure’s gratuïtament a la jornada cal contactar amb firatortosa@tortosa.cat.

Les famílies que visitin la fira Expoebre podran gaudir d’un taller de dibuix amb xocolata el dissabte dia 30 d’abril, entre les 11 i les 13 hores. Dibuixaran amb xocolata algun dels elements del seguici festiu de la capital del Baix Ebre tot treballant la creativitat, el treball conjunt i la psicomotricitat. L’operació Espai de Descoberta, que gestiona la Diputació de Tarragona, del projecte PECT turisTIC en família organitza aquesta activitat adreçada al públic familiar.  Una carpa especial dins l’espai de la fira acollirà el taller, que tindrà una durada d’uns 20-30 minuts per grup i serà dinamitzada per Xocolates CREO, empresa local amb més de 75 anys d’història. Les famílies que hi vulguin participar han de fer reserva prèvia, contactant amb Fira Tortosa (firatortosa@tortosa.cat o al telèfon 977 44 98 83).

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -