14.3 C
Amposta

La Diputació obrirà una línia d’ajuts per pal·liar els danys del temporal als municipis deltaics

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Ple de la Diputació de Tarragona corresponent al mes de gener ha finalitzat amb la lectura de dues declaracions institucionals, signades per tots els grups, en relació al recent temporal Glòria i l’accident químic a la planta d’Iqoxe, respectivament. La lectura ha anat a càrrec de la presidenta Noemí Llauradó.

En la primera (‘Declaració institucional del Ple de la Diputació de Tarragona arran dels greus danys patits amb motiu del temporal Glòria arreu de Catalunya i, en particular, al Delta de l’Ebre‘), es manifesta el condol per la pèrdua de vides humanes i es referma el suport i solidaritat al conjunt de damnificats. Així mateix, s’assenyala que els greus efectes del temporal sobre el Delta de l’Ebre ha de constituir un punt d’inflexió en el tractament i la protecció d’aquest espai, amb clara vocació nacional. En la declaració, la Diputació assumeix el repte de ser un altaveu de les necessitats del delta i fa propis els interessos i les propostes pel territori sorgides de la Taula del Consens del Delta. D’altra banda, i amb la voluntat de pal·liar els desperfectes, la Diputació acorda i es compromet a donar el seu suport als municipis afectats per tal de sol·licitar a l’Administració General de l’Estat i, en el seu cas, a la Generalitat de Catalunya, la declaració dels respectius termes municipals com a zona catastròfica.

Pel que fa a l’altra declaració feta pública en el Ple (‘Declaració institucional del Ple de la Diputació arran de l’accident ocorregut el passat 14 de gener a la planta d’Iqoxe al polígon petroquímic sud’), la institució reitera el condol i suport a les famílies de les persones que van perdre la vida en el sinistre, i destaca la labor i professionalitat del conjunt de cossos de seguretat i d’emergències que hi van treballar. En la declaració, es demana determinar les causes de l’accident i trobar-ne les respostes per tal que no torni a succeir mai més. Així mateix, la Diputació posa de manifest la importància del sector industrial del Camp de Tarragona com a motor de riquesa per al territori, i aposta per un teixit industrial que ha de ser sostenible, segur, net i font de treball digne i de riquesa al territori. Finalment, la Diputació assenyala que vetllarà per tal que, des del colideratge territorial, s’impulsin polítiques reals, constants i efectives que millorin les condicions del sector de la indústria, el medi ambient i la salut.

Redacció – J. V.
- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -